Rekordregn over Sydney slukker voldsomme bush-brande

Byen har ikke oplevet så voldsom regn i 30 år

Kraftig regn er de seneste dage faldet over Sydney. Her er skumsprøjt fra havet blevet bragt op på land af bølger efter et af de heftige regnskyl. Foto:  Ritzau Scanpix
Kraftig regn er de seneste dage faldet over Sydney. Her er skumsprøjt fra havet blevet bragt op på land af bølger efter et af de heftige regnskyl. Foto: Ritzau Scanpix

Omsider ser det ud til, at de talrige bushbrande i Australien kan blive slukket inden for en overskuelig fremtid grundet massiv regn. Samtidig har det dog medført store oversvømmelser.

Regnen har styrtet ned i Australien siden fredag, og det har gjort godt i de brandhærgede områder.

Flere byer i New South Wales er blevet evakueret og over 50 skoler er blevet lukket på grund af den kraftige regn, skriver blandt andre CNN.

Ifølge Bureau of Meteorolgy - Australiens svar på DMI - er der i løbet af 24 timer faldet over 200 millimeter regn. I Sydney er der faldet 391,6 millimeter regn i løbet af de sidste fire dage. Det er dermed den kraftigste regn, den australske storby har oplevet siden 1990.

Til sammenligning faldt der i Danmark i 2019 905 millimeter regn. Det er sammen med 1999 rekorden for nedbør i Danmark.

Voldsom regn og kraftig vind i Sydney har resulteret i store evakueringer, men har også bragt gode nyheder for brandvæsenet i New South Wales. Foto: Ritzau Scanpix
Voldsom regn og kraftig vind i Sydney har resulteret i store evakueringer, men har også bragt gode nyheder for brandvæsenet i New South Wales. Foto: Ritzau Scanpix
 

New South Wales har ligesom flere andre australske stater siden efteråret været plaget af voldsomme bush-brande. Brandmænd har kæmpet mod flammerne i flere måneder, men har ikke haft held til at få bugt med de voldsomme brande. Men nu har den kraftige regn siden fredag hjulpet til med at slukke over 30 brande i New South Wales.

Det skriver statens brandvæsen New South Wales Rural Fire Service selv i et tweet mandag.

'Det her er den mest positive nyhed, vi har fået i lang tid' lyder det på det sociale medie, hvor brandvæsenet også har delt et billede af en jublende brandmand i regnen.

En af de 30 brande, som regnen nu har slukket, har fortæret næsten 500.000 hektar land gennem de sidste 74 dage.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

Ifølge brandvæsenets pressetalsmand James Morris, der har talt med både CNN og BBC, forventes det, at de sidste fire brande, der stadig hærger, også vil blive slukket af regnen, som stadig siler ned over New South Wales.

- Når man ser på prognoserne, burde vi være i stand til at få bugt med brandene relativt hurtigt, siger talsmand fra NSW Rural Fire Service (RFS) James Morris til BBC.

- Vi håber, at vi i løbet af ugen kommer ned på nul brande, der er ude af kontrol, tilføjer han.

Tirsdag kan RFS berette, at 800 brandmænd hjælper til med oprydningen efter brandene, mens blot 100 forbliver ved aktive brande.

Oversvømmelser følger
Selvom brandslukningen står tilbage som den helt store nyhed, er der dog også dårligt nyt.

De massive regnmængder har nemlig betydet, at der flere steder i landet er sket større oversvømmelser.

BBC rapporterer, at hundredvis af mennesker har været nødsaget til at blive evakueret.

Ifølge WWF nåede brandene samlet at dække områder svarende til det dobbelte af Danmarks areal.

5 kommentarer
Vis kommentarer