Rekordstor hjælpeoperation leverer hjælp til belejrede byer i Syrien

65 lastbiler leverer mad og medicin i en af de største hjælpeoperationer, siden krigen i Syrien begyndte

En lang kolonne lastbiler læsset med humanitær hjælp satte torsdag kursen mod byen Rastan i Homs-provinsen.

Området er belejret, og det har ikke været muligt at levere mad til Rastan og de omkringliggende byer i månedsvis, oplyser Røde Halvmåne.

Det er den muslimske nødhjælpsorganisation, der sammen med Røde Kors står bag leveringen af mad, medicin og andre fornødenheder til Rastan-området.

Hjælpeoperationen er en af de største i Syrien, siden krigen brød ud, oplyser en talsmand for Røde Kors til Reuters.

I år er det lykkedes både FN og Røde Kors at levere nødhjælp til en række byer i Syrien, som er under belejring af enten regerings- eller oprørsstyrker.

Rastan var et af de første områder, der blev ramt af russiske luftangreb, efter regeringen i Moskva i september besluttede at involvere sig i den fem år lange krig.

I de seneste dage har byen også været under luftangreb fra syriske regeringsstyrker, selv om der er indgået en delvis våbenhvile i det krigshærgede land.

Våbenhvilen er imidlertid skudt i sænk efter utallige overtrædelser, og samtidig hænger de fredsforhandlinger, som foregår i disse dage i den schweiziske by Genève, i en tynd tråd.

Nye kampe har i de seneste dage sendt titusinder af indbyggere på flugt fra deres hjem i området omkring storbyen Aleppo i den nordlige del af Syrien, oplyser FN.

Over fire millioner mennesker i Syrien lever i belejrede eller vanskeligt tilgængelige områder med begrænset eller ingen adgang til mad og medicin.

3 kommentarer
Vis kommentarer