Rektor forbyder alkohol før elev-fest på gymnasium

- Vi vil med de strammere regler sikre, at eleverne får en god aften, hvor de ikke dummer sig og gør noget, som de senere fortryder, forklarer rektor Flemming Steen Jensen

Foto: Horsens Folkeblad/Scanpix/Søren E. Alwan
Foto: Horsens Folkeblad/Scanpix/Søren E. Alwan

Det vakte en del debat, da rektoren på Horsens Statsskole, Flemming Steen Jensen, forleden  nedlagde forbud mod, at skolens 1. G elever drikker alkohol før den såkaldte intro-fest på skolen.

Skolens 260 nye elever fik besked på, at de ikke ville komme ind til intro-festen, hvis de drak alkohol ved forfesterne.

- Berusede elever  ville blive afvist ved døren, fortæller rektor Flemming Steen Jensen til Ekstra Bladet.

Rektor på Horsens Statsskole Flemming Steen Jensen. Foto: Horsens Statsskole
Rektor på Horsens Statsskole Flemming Steen Jensen. Foto: Horsens Statsskole
 

Den kontante udmelding må have gjort et vist indtryk på de mange elever. For ikke en eneste af de mange elever mødte beruset op på skolen, da introfesten blev afholdt fredag aften.

- Det er jeg naturligvis meget glad for. Vi havde en rigtig god fest, som først peakede ved 22-tiden. Ved tidligere introfester har nogle af eleverne været så berusede, at festens højdepunkt var overstået allerede ved forfesten, siger rektor Flemming Steen Jensen.

For elevernes egen skyld
Rektoren har i samarbejde med lærer-staben og forældrene besluttet at stramme op omkring elevernes alkoholforbrug forud for gymnasiefesterne.

Ikke mindst for at elevernes egen skyld.

- Vi skal huske, at der er tale om elever på 15 år. Undersøgelser viser, at halvdelen af dem slet ikke er vant til at drikke alkohol - og at de derfor ikke har erfaring med alkoholens virkning.

Introfesten er en særlig fest på skolen, som de nye elever ser frem til med stor spænding. Det er her de spekulerer på, hvem der bliver deres venner og hvem de skal være kærester med. Derfor vil vi med de strammere regler sikre, at eleverne får en god aften, hvor de ikke dummer sig og gør noget, som de senere fortryder, forklarer rektoren til Ekstra Bladet.

Under selve festen fredag aften blev der serveret øl og Breezere og der stod masser af vand på bordene. Rektor stod også selv i baren og langede øl ud.

Ingen spritflasker spredt i området
- Det er min opfattelse, at vi havde en rigtig god fest og det tror jeg faktisk, at alle er enige om.  Eleverne mødte festklædte op og var i godt humør. Ingen sad og surmulede i hjørnerne og så synes jeg det er dejligt, at man kan udstikke nogle rammer, som også bliver fulgt af de unge.

Samtidig kunne rektoren glæde sig over, at der i modsætning til tidligere - heller ikke lå tomme spiritus-flasker  smidt på området omkring skolen.

- Det er naboerne vist også glade for, lyder det fra Flemming Steen Jensen.

Ifølge rektor Jensen er der ikke strammere alkohol-regler ved de øvrige af årets  gymnasiefester.

- På det tidspunkt er eleverne kommet ind i nogle sociale sammenhænge og så er det en helt anden sag, siger han.

 

ELEVRÅDSFORMAND: DET ER ÆRGERLIGT

Elevrådsformand Sara Fly Lorentzen betegner det overfor Horsens Folkeblad som ærgerligt, at alkohol-forbuddet kommer til at ramme forfesterne.

Elevrådsformanden går i 3. g og forstår for så vidt godt, at skolen ikke ønsker elever, der møder stangstive op til festen.

- Man behøver ikke at drikke sig mega fuld eller overhovedet at drikke til en forfest. Men jeg kan huske, at i min klasse var det til forfesten, vi lærte hinanden at kende. Vi var uden for skolernes rammer, og det var mega fedt, siger hun.