Ren 'Luftens helte': Fra Aarhus til København på bare 45 minutter

Er du træt af tog, bus eller bil, findes der nu et alternativ til rejsen mellem Aarhus og København. Onsdag åbner nemlig Danmarks første vandfly-rute. Kom med på tur her

Se reportagen her (Video: Tariq Khan/Redigering: Jonas Ryefelt)

'Bum bum bum bum bum, det skal nok gå'.

Nogenlunde således lyder de indledende strofer i den kendte tegnefilm 'Luftens helte', hvor hovedpersonen Baloo er den stolte ejer af et gult vandfly. Nu får danskerne så mulighed for at komme om bord på virkelighedens 'Vildanden'.

Onsdag den 25. maj kan man således begynde at tage vandflyet, når man skal fra Aarhus til København eller omvendt.

SE MED ØVERST, HVOR VI TAGER MED PÅ TUR MED VANDFLYVEREN

Se også: Vandfly mellem Aarhus og København er i luften: Så meget koster det

Flyene vil lette fra Østhavnvej 37 - ved Miljøhavnen - i Aarhus og fra Nordre Toldbod 29 i København. Der vil komme 4-5 daglige afgange.

Artiklen fortsætter under billederne

Hele turen kommer til at tage lidt under en time, for der er selvfølgelig også lidt transport over vandet. Foto: Nordic Seaplanes
Hele turen kommer til at tage lidt under en time, for der er selvfølgelig også lidt transport over vandet. Foto: Nordic Seaplanes
 

Foto: Nordic Seaplanes
Foto: Nordic Seaplanes
 

Flyveturen mellem landets to største byer tager cirka 45 minutter, og koster 1.800 kr. for en enkeltbillet - inklusiv seks kilo håndbagage.

Vandflyene er bygget i Canada og er af typen Havilland Twin Otter.

Der er valgfri siddepladser om bord, men kaptajnen kan bede passagererne sætte sig bestemte steder af hensyn til vægtfordelingen. Selvom flyet har 15-17 sæder installeret, så er det ikke sikkert, at de alle bruges.

Flyet kan fragte 12 mænd, 15 kvinder eller 17 børn. Det maksimale antal passagerer afhænger således af, hvilke passagerer der er ombord. Det skyldes, at standardvægten er forskellige på mænd, kvinder og børn, fortæller firmaet bag.

Det er flytypen her, der er grounded. (Illustration: SAS) Samfund SAS aflyser igen: 30 flyture droppes tirsdag

Fire års forarbejde
Tirsdag den 17. maj fik de to ejere bag projektet, Lars Erik Nielsen og Lasse Rungholm, myndighedernes endelige tilladelse til at åbne flyruten. Det skete efter fire års benarbejde.

De to erhvervsmænd har begge prøvet kræfter med vandflyvning. I mange år ejede Lars Erik Nielsen nemlig Maldivian Air Taxi, der har 45 fly til rådighed. Lasse Rungholm var ansat i selvsamme firma.

- Målgruppen er klart forretningsfolk, der har et møde i København eller Aarhus og gerne vil hurtigt frem og tilbage - for at spare noget af deres kostbare tid, sagde Lasse Rungholm til TV2 Østjylland, da nyheden blev officiel.

Foto: Nordic Seaplanes
Foto: Nordic Seaplanes

Se et større uddraf af flyveturen her

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 
21 kommentarer
Vis kommentarer