Restaurant i Tivoli bryder loven med dette opslag

I et jobopslag på Facebook søger Tivoli-hotellet Nimb ansatte på mellem 18 og 28 år. Og det er ulovligt og aldersdiskrimination, fastslår fagforeningen HK

Hotel Nimb har søgt medarbejdere på mellem 18 og 28 år, og det er ulovligt. (Foto: All Over)
Hotel Nimb har søgt medarbejdere på mellem 18 og 28 år, og det er ulovligt. (Foto: All Over)

Selv om man har mere end 170 år på bagen, kan man stadig begå en bommert.

Det må Danmarks største forlystelsespark Tivoli sande, efter de har aldersdiskrimineret i et jobopslag på Facebook.

Hotellet Nimb, der er ejet af Tivoli A/S, søger nemlig 15 såkaldte greeters (ansatte, der tager i mod gæster, red), der skal være både professionelle og ambitiøse.

Filmen knækker dog for hotellets ansøgning i sidste del af teksten. Under afsnittet 'vi forventer' skriver de, at man skal være mellem 18 og 28 år for at bestride jobbet, og det er klar aldersdiskrimination, oplyser fagforeningen HK til Ekstra Bladet.

- Det duer ikke at angive en alder, da man afskærer nogle uagtet, at de har de egenskaber, der kræves for at have jobbet. Det er klar aldersdiskrimination, siger Michael Møllegaard, der er advokat hos HK.

- Hvad kan konsekvensen være for Tivoli, at de aldersdiskriminerer på den her måde?

- Det, der typisk sker, er, at der en, der søger jobbet og får afslag. Vedkommende klager så over, at han er blevet afvist på grund af, at han ikke har opfyldt betingelsen om alder. Det kan typisk give en erstatning på 20.000 kroner, siger Michael Møllegaard.

Tivoli: En banal fejl

Ekstra Bladet har spurgt Tivoli, hvorfor de diskriminerer i deres jobansøgninger og har fået følgende mail fra pressechef Torben Plank:

'Der er tale om en banal fejl, hvor vi rettede fejlen med det samme. Vi diskriminerer ikke, og vi ansætter folk i alle aldre uanset køn. Men her er der sket en fejl, der med det vuns blev rettet, skriver han i en mail.

- Hvilke konsekvenser har det fået for dem, som står bag ansøgningen?

'Vi har fulgt op på de ansvarlige, så vi undgår lignende fejl fremadrettet.  Medarbejdersammensætningen i Tivoli skal afspejle befolkningens sammensætning i samfundet generelt, da vores gæster kommer fra alle dele af samfundet'.

'Tivoli tilstræber diversitet på den måde, at kønsfordelingen og aldersfordelingen ikke skal have markant slagside, og vi ansætter gerne medarbejdere med en anden etnisk baggrund end dansk. Vi vil dog altid vælge de mest kvalificerede medarbejdere og aldrig rekruttere specifikt på baggrund af køn, tro, alder, etnisk baggrund eller seksualitet', skriver Torben Plank fra Tivoli

- Vil I ændre på de procedurer, I har, når I søger medarbejdere?

'Vores procedurer fungerer så vi ændrer ikke noget – og vi nappede jo heldigvis også fejlen',skriver Tivolis pressechef.

Advokaten fortæller, at det er sjældent, at virksomheder gør sig skyldige i så klar diskrimination.

- Det er de simpelthen blevet for kloge til, siger Michael Møllegaard.

- Har du et godt råd til arbejdsgivere sådan, at de undgår at diskriminere?

- De skal fokusere på de egenskaber, man gerne vil have frem for at fokusere på en bestemt alder. En på 28 kan sgu godt ligne en på 40 og have en fremtoning som en, der er ældre. Og omvendt kan en på 40 år sagtens have de værdier, som hvis man er 28 år, siger advokaten.

Tivoli har efterfølgende rettet i deres opslag således, at der ikke fremkommer nogle krav til alder.

Her er ordlyden fra det oprindelige jobopslag. (Foto: Facebook)
Her er ordlyden fra det oprindelige jobopslag. (Foto: Facebook)
 

1 af 2 (Foto: Facebook)
2 af 2 Hotel Nimb har søgt medarbejdere på mellem 18 og 28 år, og det er ulovligt. (Foto: All Over)
132 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere