Restaurant laver 100 meter lang pizza for at hjælpe Australiens brandmænd

Pizzaen blev skåret ud i 4000 slices

Brandmændene i Australien må siges at have brug for al den støtte, de kan få. De er nemlig oppe mod nærmest apokalyptiske tilstande. Video: Storyful via AP.

Bror og søster Pierre og Rosemary Moio, der sammen ejer restauranten Pellegrini's Italian i en forstad til Sydney, ville gerne gøre noget for at hjælpe de mange frivillige brandmænd, der siden sensommeren 2019 har kæmpet hårdt for at komme de store og alvorlige bushbrande i Australien til livs.

En skadet koala sidder ved siden af en død koala, før den blev reddet 15. januar. Foto: Ritzau Scanpix Samfund Hjerteskærende billede går verden rundt: Koala sørger over sin døde ven

Så de gjorde det, de gør allerbedst: De bagte en pizza.

Men ikke bare en hvilken som helst pizza. En 103 meter lang og 40 centimeter bred pizza var det, Pierre og Rosemary søndag morgen begyndte at bage på i den gode sags tjeneste.

Det skriver CNN.

Sådan så det ud på Hanson Bay inden de altødelæggende brande. Pr-foto Krimi Rystende billeder: Luksushotel forvandlet

Video og billeder på Instagram viser processen, hvor søskendeparret knokler med meterlange ruller dej, som de sætter sammen og pynter med tomat og mozzarella. Efter fire timer lå resultatet klar 103 meter ned af Kiln Road i Sydney-forstaden Kirrawee.

- Det er muligvis ikke en verdensrekord, men det var en begivenhed, der uden tvivl har hjulpet til at gøre en forskel og samlet nogle meget nødvendige penge ind, siger Pierre Moio til CNN.

Træer indhyllet i fammer i Adaminaby i New South Wales, Austra. Foto: Reuters/Ritzau Scanpix Samfund Nu kommer der regn til brandhærget Australien

Den lange pizza, der blev toppet med frisk basilikum, blev efterfølgende skåret ud i 4000 pizzaslices til de fremmødte mennesker, der fortærede dem mod donationer til de hårdt trængende brandmænd.

Læs også om en 6-årig dreng, der blev ked af det, da han fandt ud af, at dyr var kommet til skade i skovbrandene i Australien. Nu har han samlet over 1,3 millioner ind med sine små lerfigurer.

24 kommentarer
Vis kommentarer