Rigets direktør: Jeg havde håbet på støtte

Afslaget fra A.P. Møller Fonden til det nye børnehospital på 600 mio. er ikke noget, der begejstrer direktøren for Rigshospitalet.

Det nye børnehospital under Rigshospitalet kommer nu 'kun' til at koste 2 mia. kr. Region Hovedstaden og Ole Kirks fond skyder henholdsvis 1,4 mia og 600 mio. kr. i projektet. Foto: Mogens Flindt
Det nye børnehospital under Rigshospitalet kommer nu 'kun' til at koste 2 mia. kr. Region Hovedstaden og Ole Kirks fond skyder henholdsvis 1,4 mia og 600 mio. kr. i projektet. Foto: Mogens Flindt

Hjælp os: Kender du til sagen om A.P. Møllers afslag? Send os en mail på 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (alm. takst)

Det nye børnehospital, Børneriget, der efter planen skal stå færdigt ved Rigshospitalet i 2024, kommer bl.a. til at mangle en operationsgang, fordi A.P. Møller Fonden ikke ønsker at støtte projektet med 600 mio. kr.

Det kunne Ekstra Bladet afsløre i onsdagens avis.

Samfund A.P. Møller trækker støtten til syge børn

Og afslaget fra A.P. Møller Fonden er ikke noget, der huer direktøren for Rigshospitalet.

– Jeg vil sige, at jeg havde da håbet, at de havde givet tilsagnet, og det gør det selvfølgelig en lille smule sværere, siger Per Christiansen.

Han tror dog, at A.P. Møller Fonden og Riget også får et samarbejde fremover.

– Det er jo ikke en diskvalificering af Rigshospitalet, der er sket, fortsætter han.

Rigshospitalet søger hundredvis af fonde hvert år, og de får afslag i x antal tilfælde.

Samfund Mor og søn styrer stenrig Mærsk-fond

– Det har vi så også fået i det her tilfælde. At det så er et meget stort beløb, det er jo sådan, det er. Vi får jo ikke penge fra alle de fonde, vi søger, så det er ikke unormalt, at man får nogle afslag, siger hospitalsdirektøren.

– Det undrer os lidt, at A.P. Møller Fonden var med så langt i processen og alligevel vælger ikke at støtte. Kan noget være gået galt fra Rigshospitalets side, som har fået dem til ikke at ville støtte?

Det må du jo spørge fonden om. Det er jo fondsbestyrelsen, der kan svare.

– Jeg har ikke nogen fornemmelse af, fra de møder, vi har holdt med dem, at der var nogle specifikke ting, de spurgte efter, eller noget, som kunne signalere, at de var bekymrede.

– Så de har altså ikke sagt til jer, hvorfor de vælger ikke at støtte projektet?

Den eneste forklaring, jeg har hørt, var, at de havde mange projekter på sundhedsområdet, de i forvejen støttede. Yderligere forklaring har vi ikke fået.

Direktøren forklarer, at Rigshospitalet nu går ud og udbyder den sidste store del af projektet til 600 mio. kr. som en option.

– Og så går vi ud og søger andre fonde om støtte til at få de sidste elementer med, blandt andet en operationsgang som det helt store 'issue', siger Per Christiansen.

Han fortæller, at Rigshospitalet ikke ville gøre det, hvis de ikke troede det var muligt, selv om der er tale om et stort beløb.

– Det behøver jo ikke at være en fond. Det kan godt være sådan et 'sammenskudsgilde'.

– Har I været nervøse for, om hospitalsprojektet overhovedet blev til noget, efter at A.P. Møller Fonden valgte at trække sig?

– Nej, Lego (Ole Kirks Fond som støtter det nye hospital med 600 mio. kr., red.) har jo hele tiden signaleret, at de ville have det her projekt realiseret.

Region Hovedstaden skyder de resterende 1,4 mia. kr. i projektet, der i alt koster 2 mia.

A.P. Møller Fondens direktør, Henrik Tvarnø, sagde i gårsdagens udgave af Ekstra Bladet, at fonden ikke udtaler sig om projekter, de ikke støtter.

1 af 2 - Det er jo ikke en diskvalificering af Rigshospitalet, der er sket, siger Rigshospitalets direktør, Per Christiansen. Privatfoto
2 af 2 Det nye børnehospital under Rigshospitalet kommer nu 'kun' til at koste 2 mia. kr. Region Hovedstaden og Ole Kirks fond skyder henholdsvis 1,4 mia og 600 mio. kr. i projektet. Foto: Mogens Flindt
41 kommentarer
Vis kommentarer