Rigmand køber Hitlers ejendele - og giver dem væk

En libanesisk forretningsmand købte flere nazi-genstande på en auktion, og nu giver han dem væk for at undgå, at nynazister får fingre i dem

Video: Reuters/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Forretningsmanden Abdallah Chatila fra Libanon brugte næsten 4,5 millioner kroner på ti af Adolf Hitlers ejendele ved en auktion.

Nu giver han dem væk til den israelske indsamlings-organisation, Keren Hayesod.

Det skriver BBC.

Auktionen fandt sted hos Hermann Historica i München i Tyskland 20. november, og her var flere af Hitlers personlige ejendele under hammeren. Blandt andre kan nævnes en tophat med Hitlers initialer og en udgave af 'Mein Kampf' med sølvomslag.

Se flere af genstandene i denne artikel:

Hitlers tophat under hammeren: Nazi-auktion sælger for millioner

Forud for auktionen var den blevet kritiseret af flere jødiske grupper, og det har tilsyneladende fået Abdallah Chatila til at skride til handling.

Han er ifølge BBC blandt de 300 rigeste i Schweitz, hvor han blandt andet har tjent sine penge på diamanter og ejendomshandel.

- Højreekstrem populisme og antisemitisme spreder sig over Europa og verden.

- Jeg ville ikke have, at disse genstande skulle falde i de forkerte hænder og blive brugt af personer med uærlige intentioner, siger han til det schweiziske medie Le Matin Dimanche.

Handlingen vækker glæde hos den Europæiske Jødiske Forening (EJA), hvor formanden, Manachem Margolin, i en pressemeddelelse skriver, at det 'i en kynisk verden' er en 'så nobel gerning af venlighed, generøsitet og sammenhold', skriver BBC.

Auktionshuset Hermann Historica oplyser, at langt de fleste købere på auktionen var museer og samlere. De havde desuden gjort en indsats for at sikre, at ingen af genstandene faldt i de forkerte hænder.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU