Annonce:
Annonce:

Rigmand står bag corona-donation til Danmark

Kinesisk rigmand donerer masker og beskyttelsesdragter til Danmark i forbindelse med coronakrisen

På et pressemøde mandag fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke, at regeringen bruger den næste tid på at udvide med testudstyr og lignende. Video: DR via Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Kinas rigeste mand, Jack Ma, der er medskaber af det multinationale teknologiske firma Alibaba Group, står bag en stor donation til Danmark i forbindelse med coronakrisen.

Ifølge Dansk Erhvervs fagchef for international handel, Michael Bremerskov Jensen, er der tale om ca. 500.000 masker, 50.000 testinstrumenter og 5000 beskyttelsesdragter.

De kommer fra Jack Mas velgørenhedsfond, fortæller han til Ekstra Bladet,

- Dansk Erhverv blev kontaktet af Alibaba, og de sagde, at Jack Ma Foundation sendte store donationer ud til Holland, Belgien og Italien, som var hårdt ramt af corona, og de havde så også tænkt på at sende en stor donation til Danmark.

- De spurgte så, om vi kunne være behjælpelig med at skaffe en kontakt, og selvfølgelig kunne vi det. Jeg kontaktede Lægemiddelstyrelsen, og så har der været en god dialog mellem parterne, og det er så kommet dertil, siger han.

Annonce:

Bekræfter
Lægemiddelstyrelsen bekræfter overfor Ekstra Bladet, at Danmark har modtaget en donation fra Jack Ma, men man vil ikke endnu kommentere, hvad den konkret indeholder.

Til mandagens pressemøde, sagde Sundhedsminister Magnus Heunicke, at man blev tilbudt donationer fra udlandet. Men også fra Danmark.

- Staten er blevet tilbud donationer fra en række private aktører, herudover en fra Danmark, sagde han dog uden at komme nærmere ind på sagen.

Sundhedsministeriet henviser til Lægemiddelstyrelsen i den konkrete sag om Jack Ma.

Flere andre lande
Som Michael Bremerskov Jensen også fortæller, er det langt fra første gang, at den 55-årige tidligere engelsklærer Jack Ma har været gavmild med henblik på at stoppe coronavirus.

Udover flere hårdramte europæiske lande, så er der ifølge Jack Ma Foundations Twitter-profil også langet millioner af masker, beskyttelsesdragter og testinstrumenter ud til en række sydamerikanske, asiatiske og afrikanske lande.

Tidligere har han også doneret til USA.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: