Annonce:
Annonce:

Rigshospitalet har vundet kampen om hjertebørnene

Fremover skal alle hjerteoperationer på børn foretages i hovedstaden, har Sundhedsstyrelsen afgjort

Annonce:
Følg Samfund

Det bliver Rigshospitalet, der fremover skal varetage børnehjertekirurgi i Danmark. Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Indtil nu har hjertebørn kunnet blive opereret to steder i landet - på Rigshospitalet og på Aarhus Universitetshospital. Men det er nødvendigt at samle børnehjertekirurgien et sted, fordi der er færre børn, der skal opereres, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.

- For os handler det udelukkende om, hvad der er bedst for hjertebørnene. Hvordan vi fremadrettet kan sikre kvaliteten af børnehjertekirurgien i Danmark i en situation med færre operationer, siger direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

- Alle er enige om, at det skal samles ét sted. Vores opgave i Sundhedsstyrelsen har været at vurdere, hvilket center der kan løfte opgaven som ét nationalt center, tilføjer han i pressemeddelelsen.

Annonce:

Tidsplanen for samlingen skal aftales mellem Region Midtjylland og Region Hovedstaden, men samlingen af afdelingerne ventes at være på plads i løbet af 2016.

- Der vil fortsat være højt specialiserede børnekardiologiske centre på Aarhus Universitetshospital og Odense Universitetshospital, der kan varetage de ikkekirurgiske funktioner sammen med Rigshospitalet, oplyser styrelsen.

Antallet af hjerteoperationer på børn er det seneste år faldet fra 300 til 200.

Spekulationerne om fremtiden for hjertekirurgien for børn i Danmark har stået på et stykke tid, og Jyllands-Posten har tidligere beskrevet, hvordan de to hospitaler har kæmpet indædt for at bevare specialet hos dem.

Sundhedsstyrelsen har taget beslutningen efter længere tids undersøgelser og møder med fagfolk.

- Sundhedsstyrelsens beslutning om, at børnehjertekirurgien skal samles på Rigshospitalet, er ikke et fravalg af et dårligt center, men et valg imellem to gode centre, siger Søren Brostrøm:

Annonce:

- I den samlede vurdering har vi lagt særligt vægt på Rigshospitalets mulighed for indenfor en kortere tidshorisont at overtage én samlet national funktion på området, herunder med sikring af alle relevante kompetencer, relevante vagtfunktioner med videre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: