Annonce:
Annonce:

Rigshospitalet vil stå for alle transplantationer i landet

Formanden for Region Midtjylland, Bent Hansen, kalder udmelding fra Rigshospitalet for en krigserklæring

Annonce:
Følg Samfund

Rigshospitalet i København håber på sigt at blive det eneste hospital i landet, der skal stå for at udføre transplantationer af hjerter, lunger og andre vitale organer, skriver Jyllands-Posten.

Det fremgår af et såkaldt strategipapir fra november, som avisen er kommet i besiddelse af.

I papiret står det beskrevet, at Rigshospitalet vil være det eneste sted i landet, der foretager hjertetransplantationer, og på sigt vil hospitalet oprette et landsdækkende transplantationscenter, "som varetager alle transplantationer af hjerter, lunger, lever, nyrer og andre organtransplantationer, for eksempel tyndtarm".

Fredag besluttede Sundhedsstyrelsen at centralisere børnehjertekirurgien på Rigshospitalet. En specialisering, som også Aarhus Universitetshospital var interesseret i.

Regionsrådsformanden i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), mener, at en centralisering på Rigshospitalet vil komme folk i hele landet til gavn.

- Det er ikke en kamp mellem øst og vest, men vi ønsker at sikre danskerne den allerbedste behandling, hvis de bliver syge og får brug for en transplantation, siger Sophie Hæstorp Andersen til Jyllands-Posten.

Formanden for Region Midtjylland, Bent Hansen (S), kalder strategipapiret for "en krigserklæring".

- Det vil give mindst lige så god mening at placere et transplantationscenter i Aarhus som i København. Der er ingen tvivl om, at det kardiologiske center i Aarhus er længst fremme forskningsmæssigt, siger han til avisen.

Nyreforeningen kritiserer Rigshospitalet for at ville samle alle transplantationer i København, fordi det ifølge landsformand Jan Rishave "betyder meget for vores patienter, at de kan blive indlagt og transplanteret i nærheden af, hvor de bor."

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: