Rigsrevision: Skat ikke gode nok til at inddrive gæld

Skatteministeriet kan hverken inddrive restancer eller få it-system til at fungere, skriver Rigsrevisionen

Skatteministeriet har stadig ikke styr på at opkræve borgernes restancer til det offentlige. Der er fortsat problemer med it-systemet 'Et fælles inddrivelsessystem (EFI)'.

Det skriver Rigsrevisionen i et notat til Folketingets statsrevisorer.

Rigsrevisionen, påpeger, at Skat ikke har fået restancerne ned. I 2010 kritiserede Statsrevisorerne skarpt, at Skat ikke havde fået knækket kurven med restancer, som ultimo 2009 udgjorde 66,9 milliarder kroner.

Siden er restancerne vokset til 73,6 milliarder kroner i 2011. De steg ultimo 2013 ifølge Statsrevisorerne til knap 86,8 milliarder kroner, som Skats har til gode.

I november 2005 fik Skat ansvar for at inddrive restancer. Opgaven lå før hos kommunerne, Økonomistyrelsen, politiet og Told & Skat. Rigsrevisionen har løbende gransket Skats arbejde med restancerne, som flere gange er blevet forsinket.

I september 2012 ventede Skatteministeriet, at it-systemet EFI kunne tages i brug midt i 2013. Nu konkluderer Rigsrevisionen, at EFI-systemet fortsat ikke er sat i fuld drift.

I januar 2012 opgav SFs daværende skatteminister Thor Möger Pedersen at inddrive godt halvdelen af statens skatterestancer på godt 73 milliarder kroner.

I december 2014 kritiserede statsrevisorerne igen Skat skarpt for restancerne. Statskassen kan miste 2,3 milliarder kroner i ubetalt skat, fordi der ikke er styr på at inddrive statens tilgodehavender hos borgere og virksomheder, hed det.

En del gerningsmænd synes at gå fri

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.