Rikke delte billede af blotter: Hun kommer til at betale bøden

Rikke Louise Andersen skal på fredag i retten, fordi hun delte et billede af en blotter. Ifølge anklagemyndigheden skal hun ikke regne med at slippe for bødestraf.

Rikke skal nu i retten, fordi hun delte et billede af en blotter på Facebook. Foto: Privat
Rikke skal nu i retten, fordi hun delte et billede af en blotter på Facebook. Foto: Privat
Følg Samfund

Sagen om Rikke Louise Andersen, der sidste år delte et billede af en mand, der havde blottet sig foran hendes datter, på sin Facebook-profil, er de seneste dage blusset op.

Rikke Louise Andersen er tiltalt for at have overtrådt persondataloven. Det fik hun i efteråret en bøde på 5000 kroner for. Blotteren slap med at skulle betale det halve, 2500 kroner. Rikke Louise Andersen er rasende og nægter at betale bøden -  derfor skal hun for retten på fredag.

- Jeg var jo stiktosset. Så jeg informerede politiet om, at jeg ikke havde intentioner om at betale den bøde. Det kommer ikke til at ske, forklarer hun.

Opbakning
På Facebook har hun i en video ytret sin utilfredshed. Her er hun blevet mødt med stor opbakning - også politisk.

De Konservatives Søren Pape skrev bl.a. på Facebook:

’Det taler næsten for sig selv, for det ser selvfølgelig mærkeligt ud, at den mest alvorlige forbrydelse får den mildeste straf. Det skal vi have kigget nærmere på – ingen tvivl om det’.

Også Dansk Folkepartis Peter Kofoed har en klar holdning til sagen:

- Der skal ses på strafniveauet i denne type sager. Det er da påfaldende, at en kvinde offentliggør et overvågningsbillede og får dobbelt så høj straf som en mand, der egentlig har forårsaget hele sagen og blottet sig for flere børn, sagde han i går til TV2.

Retten
Selvom Rikke Louise Andersen møder stor opbakning, skal hun ikke forvente at gå fri ifor bøden.
Ekstra Bladet har talt med den anklagerfuldmægtige på sagen, Ulrik Birk Gotfredsen. Han forklarer, at man fra anklagemyndighedens side ikke kan tage højde for den opbakning, Rikke har fået fra blandt andet politikerne.

- Hvad politikerne siger, har jeg som anklager ingen holdning til. Vi kigger på den lov, der er gældende nu, og det er den, vi arbejder efter, forklarer han.

- Der ligger en masse konkrete omstændigheder til grund, og vi har udregnet en bøde. Praksis siger, at vi er omkring 5000 kroner i bøde, men det er jo en afvejning af den konkrete sag på fredag, hvad bødeposten vil være. Men det er en bødestraf, forklarer han.

Rikke er forberedt på at komme til at betale, men det bliver ikke med hendes gode vilje.

- Jeg nægter selvfølgeligt i stor protest at betale, for jeg synes, det er uretfærdigt. Men det ændrer ikke på, at jeg på den ene eller den anden måde kommer til det. Politiet skal nok få ram på mig, hvis de gerne vil, men jeg betaler ikke frivilligt, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Sagen
I august sidste år bliver Rikkes Louise Andersens datter og veninde antastet af en blotter hele to gange. Første gang, da de står og sælger blommer ved den lokale Dagli’ Brugsen. De løber og gemmer sig, men da de kommer frem fra skjul, dukker blotteren op igen.

- Han hopper ud foran dem og trækker bukserne ned. Der står han så og svinger med sin tissemand, fortæller Rikke Louise Andersen til Ekstra Bladet.

Episoden bliver meldt til politiet, og Rikke får via omveje adgang til overvågningsbilleder af gerningsmanden. Billeder, hun vælger at dele på sin Facebook-profil med en opfordring til, at folk hjælper med at finde ham.

Det varer ikke længe, før blotteren bliver pågrebet af civile.

Den rigtige forbryder
Efter anholdelsen bliver Rikke ringet op af politiet. Men det viser sig at blive et meget anderledes opkald, end det hun har forventet.

- Det første, de lægger vægt på, er, at det, jeg har gjort, er ulovligt. Jeg er sgu ikke tilfreds med sådan en udmelding, så jeg siger, at hvis det er det, de har tænkt sig at bruge tiden på, så har vi ikke mere at snakke om, fortæller hun til Ekstra Bladet

Rikke bliver sigtet for at have overtrådt persondataloven. Hun bliver idømt en bøde på 5000 kroner, mens blotteren blot skal betale det halve: 10 dagsbøder a’ 250 kroner.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind