Annonce:
Annonce:

Ringsted sender corona-smittede til nabo-kommuner

Der kan blive brug for hjælp fra flere kommuner, hvis smitten bliver ved med at sprede sig, siger borgmester i Ringsted

Mindst 79 ansatte fra Danish Crown slagteriet er smittet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mindst 79 ansatte fra Danish Crown slagteriet er smittet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Antallet af corona-smittede i Ringsted Kommune er nu så højt, at kommunen er begyndt at sende sine syge til nabokommunerne.

Det fortæller borgmester Henrik Hvidesten til Fagbladet 3F.

- Vi skal finde en alternativ bopæl til de corona-smittede, der ikke kan gå i selvisolation hjemme. Fordi antallet er så højt, er det svært for os at håndtere alene. Derfor har vi spurgt om hjælp hos vores nabokommuner, siger han.

Ringsted er blevet Danmarks nye smittecentrum, efter at mindst 79 ansatte på Danish Crowns slagteri i byen har fået konstateret coronavirus.

Mange af de ansatte, der er blevet smittet, kommer ifølge Danish Crown fra Polen og andre østlande, og bor ofte under forhold, hvor det er svært at isolere sig selv i 14 dage, hvis man bliver coronasmittet.

Annonce:

- Det er typisk borgere, der bor sammen, men ikke har adgang til eget toilet, bad og køkken, som vi skal hjælpe med at finde et andet sted at gå i isolation, siger Henrik Hvidesten (V).

I midten af maj i år fremsatte regeringen en plan om, at der skulle oprettes særlige 'corona-hoteller' til smittede danskere.

Her skulle være plads til, at borgere kunne gå i selvisolation væk fra deres familier, hvis de boede i små lejligheder eller husstande uden mulighed for at holde afstand og forhindre smittespredning.

Ringsted Kommune havde et beredskab klar til at træde i kraft og tilbyde selvisolation til de corona-ramte, hvis der opstod omfattende smittespredning.

På byens vandrehjem havde kommunen aftalt, at de kunne modtage corona-smittede, hvis der blev behov for det.

- Men vi havde aldrig regnet med, at vi blev ramt så hårdt, som vi er blevet. Så vores kapacitet var to pladser, ikke mere til at starte på. Derfor har vi været nødt til at række ud til vores nabokommuner, som heldigvis har tilbudt at hjælpe os, siger Henrik Hvidesten.

Annonce:

Det betyder, at mindst fem smittede fra Ringsted er blevet rykket til fire andre kommuner i omegn af byen, hvor de skal sidde i selvisolation på vandrehjem, hoteller og feriecentre.

Her skal de holde sig indenfor og væk fra andre i 14 dage, indtil det er sikkert, at de ikke kan smitte andre mere.

Men på trods af hjælpen fra nabokommunerne, kan det blive nødvendigt at flytte endnu flere corona-smittede ud af Ringsted snart, advarer borgmesteren.

- Hvis smittespredningen eskalerer yderligere og vi får brug for endnu flere isolationsboliger, så skal vi ud og tale med nogle flere kommuner om de kan hjælpe os, siger Henrik Hvidesten.

Han er klar over, at der er en risiko for, at de borgere, som Ringsted sender til andre kommuner, ikke overholder selvisolationen.

Annonce:

- De må i princippet ikke gå ud, men det er jo ikke et fængsel. Det kræver noget af personen selv at sidde inde i 14 dage og vente på at blive smittefri. Det ville være hårdt for os alle, tror jeg. Men vi låser ikke døre og vinduer, siger Henrik Hvidesten og påpeger, at det er myndighederne, der har lovhjemmel til at gribe ind, hvis enkelte personer ikke kan finde ud af at overholde reglerne.

Tirsdag morgen åbner et lokalt corona-testcenter i Ringsted Kommune, som skal sikre testkapaciteten i byen forhøjes markant. Det er sundhedsmyndighederne, der står for testcentret, som i første omgang skal hjælpe med at sikre de mest udsatte borgere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EKSTRA BLADET+

Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: