Risikerer kæmpestraf

Politiet vil gerne have fat i to bilejere, der brugte nationalpark som rallybane

Risikerer kæmpestraf

Disse optagelser blev spredt som en steppebrand på sociale medier. Af frygt for efterabere er politiets tilstedeværelse i nationalparken Worimi Conservation Lands nu intensiveret. Video: AP/Caters

Som ejer af en firhjulstrækker er det utvivlsomt fristende at træde sømmet i bund og flyve ud over sandklitter, som var man med i Dakar Rally, når lejligheden byder sig.

Det er dog også meget uforsvarligt og i mange tilfælde ulovligt, hvilket en nylig sag fra New South Wales i Australien understreger.

Søndag 14. juni valgte to førere af firhjulstrækkere at benytte Stockton Beach cirka 150 kilometer fra Sydney til en omgang stuntkørsel, der blandt andet bød på flere gigantiske flyvehop over strandens sandklitter. Det skriver lokalmedierne Port Stephens Examiner og Newcastle Herald.

Optagelser af hændelsen spredte sig efterfølgende som en steppebrand på sociale medier. De fik derfor også politiets opmærksomhed, og ordensmagten var mildest talt ikke begejstrede for, hvad de så.

Førerne gør sig nemlig skyldige i adskillige lovovertrædelser, blandt andet uforsvarlig kørsel. Da Stockton Beach samtidig er en del af nationalparken Worimi Conservation Lands, har førerne ligeledes overtrådt New South Wales' bekendtgørelse om nationalparker.

Frygter efterabere
Hvis politiet finder frem til bilernes førere, vanker der derfor både tiltale og bøder på tusindvis af australske dollars.

Videoerne med vanvidskørslen er som nævnt delt utallige gange på sociale medier, og af frygt for at optagelserne skulle inspirere andre til at efterligne stuntet, er patruljeringen i nationalparken nu intensiveret. Det oplyser bestyrelsesformanden for Worimi Conservation Lands, Jamie Tarrant.

- Den type opførsel er ikke velkommen i Worimi Conservation Lands. Det er farligt, respektløs og fuldstændigt uforeneligt med den oplevelse, vi ønsker vores besøgende skal have, udtaler Jamie Tarrant.

- Heldigvis undgik disse gæster alvorlige skader, bortset fra omfattende skade på den ene bil, men det kunne nemt have været anderledes. Vi har set mange alvorlige ulykker på grund af farlig og uforsvarlig kørsel i klitterne.

Der venter en større værkstedsregning for den ene af de to bilister efter deres udskejelser. Foto: AP/Caters
Der venter en større værkstedsregning for den ene af de to bilister efter deres udskejelser. Foto: AP/Caters