Annonce:
Annonce:

Risiko for op mod 55.000 dagligt smittede

Statens Serum Institut understreger dog, at estimatet skal tages med forbehold

Bliv opdateret på de danske smitte- og vaccinetal.

Få overblik over dagens coronatal her.
Annonce:
Følg Samfund

Smitten er i den grad på fremmarch herhjemme.

Onsdag satte de daglige smittetal uhyggelig rekord med næsten 30.000 smittede.

Men det tal kan eskalere yderligere de kommende uger. Det slår Statens Serum Institut onsdag fast i en dugfrisk risikovurdering.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er coronavarianten omikron, som har ført til rekordhøje antal af dagligt smittede med coronavirus i hele verden. Foto: Frank Hoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix
Det er coronavarianten omikron, som har ført til rekordhøje antal af dagligt smittede med coronavirus i hele verden. Foto: Frank Hoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix
 

55.000 smittede om få uger
Her lyder det, at der forventes op til 25.000-55.000 smittede om dagen i slutningen af januar.

I samme vurdering lyder det fra instituttet, at det daglige antal nyindlæggelser vil ligge på mellem 150 og 360 i starten af februar.

- Der er fortsat store usikkerheder omkring omikron-varianten. Derfor skal de fremskrevne smittetal og daglige nyindlæggelser betragtes som mulige scenarier, men ikke som prognoser for udviklingen i de kommende uger, siger direktør Henrik Ullum i den forbindelse.

Annonce:

Henrik Nielsen, professor og overlæge på infektionsmedicinsk afdeling ved Aalborg Universitetshospital, vurderer ligeledes, at de høje smittetal vil fortsætte i januar:

- Det er forventeligt med den smitsomme variant, vi har nu, og vores ganske åbne samfund. Vi må forvente over den kommende tid, at vi alle møder virussen i en eller anden sammenhæng.

- Så længe der er modtagelige danskere, som ikke har haft infektionen endnu, vil der blive ved med at være et højt smittetal dagligt. Det, tænker jeg vil fortsætte i januar, siger han.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Brian Weichardt spørger Tyra Grove Krause fra SSI, om restriktionerne skal løftes set i lyset af omikron

Ekstra Bladet spurgte tirsdag Tyra Grove Krause fra SSI, om restriktionerne skal løftes set i lyset af omikrons milde sygdomsforløb.

Positive tal
Trods rekorden i smittetal er antallet af indlæggelser faldet det seneste døgn, hvilket flugter med flere studier, som peger på, at omikronvarianten giver mildere sygdomsforløb.

Annonce:

Henrik Nielsen bemærker da også, at der tilsyneladende ikke er en lige sammenhæng mellem de høje smittetal og belastningen med alvorlig sygdom på sygehusene.

- Øjensynligt er det kun de færreste, der bliver alvorligt syge og indlagt. Det er det positive ved det.

- Jeg vælger at se det lidt positive i, at stigningstakten i antal sygehusindlæggelser ikke er fortsat i dag. Så må vi se den følgende uge, om toppen er nået, siger han.

Tidligere onsdag meddelte Epidemikommissionen, at den fortsat anbefaler restriktioner på grund af de høje smittetal.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør ugens afsnit af 'Ingen kommentarer', hvor vi spørger Socialdemokratiet, hvad der skal til, før samfundet bliver genåbnet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: