Ritt rystet over hospitals-mad: Brun sovs og udkogte kartofler

Ritt Bjerregaard er langt fra tilfreds med sit ophold på Bispebjerg Hospital, som hun kalder dybt kritisabelt

Brun sovs og udkogte kartofler, skriver Ritt Bjerregaard i en klumme i dag i Ekstra Bladet om maden på Bispebjerg Hospital, hvor hun var indlagt. (Arkivfoto: Rumle Skafte/Polfoto)
Brun sovs og udkogte kartofler, skriver Ritt Bjerregaard i en klumme i dag i Ekstra Bladet om maden på Bispebjerg Hospital, hvor hun var indlagt. (Arkivfoto: Rumle Skafte/Polfoto)

Har du været indlagt for nylig og vil berette om din oplevelse med hospitalsmaden, så skriv til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (koster alm. takst)

Maden var utiltalende og blev serveret på gangen. Det var brun sauce og udkogte kartofler. Mad, som hverken hun eller de andre patienter gad at spise. Sådan beskriver Ritt Bjerregaard sin oplevelse af Bispebjerg Hospital, hvor hun i påsken var indlagt efter et hårdt forløb med flere operationer for endetarmskræft.

- Jeg fik serveret udkogte kartofler og noget mærkeligt tyk brun sovs med nogle underlige kødklumper i.

- Det var rystende at opleve, at hospitalet slet, slet ikke havde greb om maden, skriver Ritt Bjerregaard i en klumme i Ekstra Bladet.

Ifølge den tidligere overborgmester i København var ledelsen ikke at syne, og personalet var underbemandet.

– Det var virkelig kritisabelt. Folks sygdomme retter sig ikke efter de tidspunkter, hvor personalet gerne vil have fri, så regionens politikere og hospitalsledelserne må sikre ferieplaner, der også er i orden for patienterne.

Tager kritikken alvorligt

På Bispebjerg Hospital tager man kritikken alvorligt. Sygehusdirektør Janne Elsborg er ked af, at Ritt Bjerregaard ikke har været glad for sit ophold på hospitalet.

- Som ansvarlig direktør tager jeg kritikken meget alvorligt og beklager de gener, som travlhed og manglende kosttilbud har medført, skriver sygehusdirektøren i en mail til Ekstra Bladet.

I mailen skriver hun, at hospitalet har et stort udvalg af kostformer og en målrettet kost til småtspisende patienter.

- Noget kunne tyde på, at Ritt Bjerregaard ikke har været tilbudt denne mulighed.

- Jeg vil sammen med afdelingens ledelse gennemgå de beskrevne kritikpunkter, så vi kan finde ud af, hvad der er gået galt, og måske endnu mere væsentligt at få rettet op for at forebygge lignende oplevelser, slutter Janne Elsborg sin mail.

Se også: Ældre-oprør: Vil proppe vakuum-mad op i røven på borgmesteren

Et ærgerligt forløb

På baggrund af sin kritik af Bispebjerg hospital spørger Ritt Bjerregaard til sidst i sin klumme:

- Hvornår finder regionsformand Sophie Hæstorp det flertal, der skal til for ændre på de uacceptable forhold?

Sophie Hæstorp, der er regionsrådsformand i Region Hovedstaden, er glad for, at Ritt Bjerregaard tager emnet op og forsikrer, at det er et område, der allerede er fokus på i regionen.

- Det lyder som et ærgerligt forløb både for Ritt Bjerregaard og de andre patienter, som oplevede dette. Det er vigtigt, at vi i Region Hovedstaden har fokus på patienternes mad. For eksempel eksperimenterer man på Herlev Hospital med mad til kræftramte. Vi har også fået lavet analyser af tilfredsheden på alle hospitaler. Og så er det emne, vi tager op på Folkemødet. Derfor er jeg også glad for opfordringen fra Ritt Bjerregaard til andre partier om, at der skal gøres endnu mere. For vi er ikke i mål endnu, skriver Sophie Hæstorp i en mail til Ekstra Bladet.

Læs hele Ritts klumme i EKSTRA og læs interview: Tæt på Ritt efter kræftsygdom: Jeg tabte mig otte kilo

 

183 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere