Rockstjerne tilsviner overlevende fra skoleskyderi i Florida

Jesse Hughes fra rockbandet Eagles of Death Metal har på Instagram rettet skarp kritik mod de overlevende fra skoleskyderiet i Parkland, Florida

Rockstjerne tilsviner overlevende fra skoleskyderi i Florida

Se et uddrag af Emma Gonzalez' fra 'March for our Life' tale her (Video: AP)

Foto: Rui M Leal/WENN.com
Foto: Rui M Leal/WENN.com
 

Frontfiguren fra rockbandet Eagles of Death Metal, Jesse Hughes, har i en stribe af opslag på Instagram rettet skarp kritik mod weekendens protester, hvor demonstranter i store dele af USA gik på gaden, for at kræve en stramning af landets våbenlovgivning.

Det skriver det britiske medie The Guardian.

Et af Hughes' kritiske oplsag indeholder et billede af den 17-årige Emma Gonzalez, der var en af de overlevende fra skoleskyderiet i februar. Hughes beskriver blandt andet den unge kvinde således:

"Et forfærdeligt billede på forræderi, en overlever af ingenting, en tilhænger af forræderi. Nyd dit lille øjeblik," skriver han blandt andet om hende.

Foto: Alex Brandon/AP
Foto: Alex Brandon/AP

Gonzalez blev kendt verden over, som et symbol på kampen mod våbenlovgivningen i USA, efter hun klippede sit hår af og holdt en følelsesladet tale, hvori hun kritiserede landets politikere for deres manglende handling efter angrebet.

Tusindvis af unge på gaden i USA: - Det er nødt til at stoppe nu!

I de fem opslag på Instagram - der siden er blevet slettet - går den 45-årige musiker verbalt til angreb på de overlevende fra skoleskyderiet i Parkland, Florida, hvor 17 mennesker blev dræbt.

Han beskylder blandt andet de overlevende elever fra Stoneman Douglas High School for at "udnytte deres afdøde medstuderende for Facebook-likes og medieomtale."

Hughes var til stede under terrorangrebet i Paris i 2015, hvor terrorister skød og dræbte 89 mennesker under en koncert med hans band på spillestedet Bataclan.