Rod og kaos op til valg i Nykredit

Fuldmagter afvist: Sekretariatet, der skal holde styr på valget til repræsentantskabet, er grebet i at lave fejl på fejl

- Jeg tror såmænd ikke, det er svindel. Jeg tror, det er sjusk. Men tilsammen er det jo alvorlige fejl, siger Jens Vesterbæk, formand for Consum, om de afviste fuldmagter fra fuldgyldige medlemmer. (Foto: Ernst van Norde)
- Jeg tror såmænd ikke, det er svindel. Jeg tror, det er sjusk. Men tilsammen er det jo alvorlige fejl, siger Jens Vesterbæk, formand for Consum, om de afviste fuldmagter fra fuldgyldige medlemmer. (Foto: Ernst van Norde)

De kritiske kunder i Nykredit og Totalkredit er langtfra sikre på, at valget til Foreningen Nykredits repræsentantskab i næste uge kommer til at gå ordentligt til.

I hvert fald har kandidaterne fra den kritiske forening Consum gang på gang oplevet, at sekretariatet i Foreningen Nykredit har afvist fuldmagter fra fuldgyldige medlemmer.

- Jeg tror såmænd ikke, at det er svindel. Jeg tror, at det er sjusk. Men tilsammen er det jo alvorlige fejl, hvis det lige er de stemmer, der kan tippe det hele. Så det er bare ikke i orden, siger Jens Vesterbæk, formand for Consum.

Artiklen fortsætter under billedet...

- Jeg tror såmænd ikke, det er svindel. Jeg tror, det er sjusk. Men tilsammen er det jo alvorlige fejl, siger Jens Vesterbæk, formand for Consum, om de afviste fuldmagter fra fuldgyldige medlemmer. (Foto: Ernst van Norde)

Bliver kontrolleret
Han fortæller, at hele fire kandidater til valget i Sønderjylland på tirsdag har fået afvist fuldmagter, hvor det efterfølgende har vist sig at være en fejl.

- Nykredit understreger, at de har haft revisions-og rådgivningsfirmaet Deloitte til at kontrollere, at alt går rigtigt til. Så må man bare spørge, hvordan alle disse fejl kan forekomme, siger Jens Vesterbæk.

Hør mere om sagen her

Se også: Totalt hykleri

Han henviser blandt andet til, at sekretariatet i en mail til en af Consums kandidater, Bo G. Christensen, direkte skriver, at ' det lader til, at det er en fejl, der går igen'.

- Vi har aldrig fået at vide, hvad det er for en fejl, ' der går igen'. Jeg synes, at det er bekymrende, at der er så mange fejl. Hvis det bare var en enkelt smutter, men det er jo mange stemmer, der riskerer at gå tabt, siger Jens Vesterbæk.

Samfund - 5. mar. 2016 - kl. 19:27 Nykredit-top slipper for bidragsforhøjelser

Fungerer ikke
Bo G. Christensen udtrykker det mere bramfrit: - Der er mere lort på styret, end der er styr på lortet.

Der har simpelt hen været fejl fra dag ét, siger han om sine egne oplevelser med sekretariatet.

Ekstra Bladet 30. oktober 2015.

Bo G. Christensen nævner blandt andet et eksempel med et medlem, som sekretariat ikke har fået registreret, da han melder sig ind.

- Det betyder, at de afviser hende, da hun optræder som stiller for mig, indtil jeg protesterer, og de må give mig ret. Da hun så igen vil stå på en fuldmagt, så afviser de hende igen. Det vil sige, at de overhovedet ikke har rettet fejlen i mellemtiden.

Samfund - 6. mar. 2016 - kl. 13:50 Nykredit-næstformand opsagde boliglån: - Jeg har god samvittighed

Afvist
En tredje kandidat Hans-Jørgen Jagd har oplevet tilsvarende problemer.

- De afviste et af mine familiemedlemmer og hendes mand med den begrundelse, at de ikke var medlemmer.

Men det var forkert, vidste jeg med det samme. For de sad her hos mig, da de meldte sig ind.

Artiklen fortsætter under billedet...

Kandidat til Nykredits repræsentantskab, Hans Jørgen Jagd, beretter om familiemedlemmer, der er blevet uberettiget afvist af Nykredt. (Privatfoto)

Se også: Tager afstand fra chikane mod Nykredit-medarbejdere  

Birthe blev vraget: Meget frustrerende
Birthe Laursen er et af de medlemmer af Foreningen Nykredit, som er blevet afvist, selv om hun er fuldgyldigt medlem. Det har hun oplevet som meget frustrerende.

- Jeg har jo fulgt med hele vejen, netop fordi de har nogle meget skrappe frister for blandt andet indmeldelse. Så det sørgede jeg for i rette tid, og jeg fik også en bekræftelse på mail.

Artiklen fortsætter under billedet...

Birthe Laursen er frustreret over at være blevet afvist, selv om hun er fuldgyldigt medlem af Foreningen Nykredit. (Privatfoto)

Men da Birthe Laursen opdager, at hun ikke kan møde op til valget, giver hun en fuldmagt til Consums formand, Jens Vesterbæk.

Passer ikke
- Den får han imidlertid afvist med den begrundelse, at jeg ikke er medlem. Men det passer jo ikke.

Derfor ringer Birthe Laursen også selv til Nykredit.

- De bekræfter så efter noget tid, at jeg er medlem.

Men samtidig fortæller den person, der ringer, også, at de har oplevet, at det ikke var alle dem, der havde meldt sig ind, der var blevet registreret. Det siger hun direkte til mig. Det gør jo ikke én mere tryg.

Ekstra Bladet 30. oktober 2015.

 

 

Sekretariatschef: Medlemmerne kan være trygge

– Hvordan kan medlemmerne være sikre på, at der ikke er afvist en masse fuldmagter på uberettiget grundlag?

– Vi er blevet gjort opmærksomme på, at nogen fejlagtigt har oplevet at blive afvist. Det har vi nu rettet. Vi har oplevet meget stor interesse for Foreningen Nykredit. Der er i den forbindelse sket få administrative fejl, der efterfølgende er korrigeret, siger Ole Lund, sekretariatschef i Foreningen Nykredit. 

– En af jeres ansatte omtaler en fejl ’der går igen’. Hvad betyder det?

– Det skyldes, at vi havde en enkelt kandidat, der oplevede fejlen, både da han skulle samle stillere til sit kandidatur, og da han skulle indsamle fuldmagter. Fejlen er naturligvis rettet.

– I skriver, at Deloitte har kontrolleret processen med tilmeldinger og fuldmagter. Alligevel er der fejl?

– Vi har Deloitte til at bistå os og kontrollere processen med tilmeldinger og fuldmagter. Jeg er meget tryg ved, at tingene er gået ordentligt til, og det mener jeg også, medlemmerne kan være. 

1 af 6 Kandidat til Nykredits repræsentantskab, Hans Jørgen Jagd, beretter om familiemedlemmer, der er blevet uberettiget afvist af Nykredt. (Privatfoto)
2 af 6 - Jeg tror såmænd ikke, det er svindel. Jeg tror, det er sjusk. Men tilsammen er det jo alvorlige fejl, siger Jens Vesterbæk, formand for Consum, om de afviste fuldmagter fra fuldgyldige medlemmer. (Foto: Ernst van Norde)
3 af 6 Birthe Laursen er frustreret over at være blevet afvist, selv om hun er fuldgyldigt medlem af Foreningen Nykredit. (Privatfoto)
4 af 6 Ekstra Bladet 30. oktober 2015.
5 af 6 Ekstra Bladet 27. februar i år.
6 af 6 - Jeg tror såmænd ikke, det er svindel. Jeg tror, det er sjusk. Men tilsammen er det jo alvorlige fejl, siger Jens Vesterbæk, formand for Consum, om de afviste fuldmagter fra fuldgyldige medlemmer. (Foto: Ernst van Norde)
42 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere