Røde Kors er klar til at modtage flere hundrede flygtninge

Over 300 flygtninge og migranter er søndag ankommet til Danmark. Røde Kors er klar til at huse dem

Der er plads til at modtage flere hundrede flygtninge, lyder det fra Dansk Røde Kors, efter at flere end 300 flygtninge og migranter søndag aften ankom til Rødby, Odense og Padborg med tog fra Tyskland.

Det siger Anne La Cour, som er chef for Asylafdelingen i Dansk Røde Kors, der står for driften af asylcentret Sandholmlejren i Birkerød i Nordsjælland.

- For en halv times tid siden er de første 26 asylansøgere ankommet fra Rødby. De vil blive bespist, hvis de er sultne. Men for rigtig mange er der behov for at komme i seng, de så trætte ud, da de steg ud af bussen, siger La Cour kort efter klokken 23.

- Det er en noget blandet gruppe, men især unge mænd, siger hun og vurderer, at der er "plads i systemet til at modtage 200 (som antallet lød tidligere søndag aften, red.). Og også flere".

Politiet vurderer, at der i Rødby alene ankom omkring 275 flygtninge med flere tog fra Tyskland søndag aften. I Odense ankom der op mod 20, mens der ankom omkring 40 i Padborg, ifølge politiets vurderinger.

Vurderingen fra vagtchef Kim Kliver ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi var, at mange af migranterne var flygtninge fra Syrien, men også irakere og nogle fra Afrika var iblandt.

Mens en gruppe er sendt til Sandholmlejren, har politiet indkvarteret andre på hoteller i lokalområdet.

Anne La Cour bekræfter, at størstedelen af de flygtninge, der søger til Danmark, er fra Syrien, mens en del også er fra Eritrea på Afrikas Horn.

- Vi har købt ekstra dyner og madrasser, så vi kan indrette os. Men vi håber på og regner med at klare den med de pladser, vi har.

- Der er en række centre rundt om i landet, som man kan åbne ved en hurtig udflytning, så der er nogle pladser. Så det skal nok gå, siger hun.