Annonce:
Annonce:

Røde Kors om indsamling: Danskerne har et stort hjerte

Nødhjælpsorganisationer har fået en god start på året med Danmarks Indsamling, siger Anders Ladekarl

Annonce:
Følg Samfund

Det er bevis på danskernes store givervilje og medmenneskelighed, at der er blevet samlet knap 98 millioner ind ved Danmarks Indsamling. Det mener generalsekretær i Røde Kors Anders Ladekarl.

- Jeg er dybt berørt over, at danskerne har samlet så mange penge ind endnu en gang. Danskerne har virkelig et stort hjerte og en forståelse for, at der aldrig før har været så stort et behov ude i verden for vores indsats, som der er nu, siger han til Ritzau.

Anders Ladekarl er positivt overrasket over de 97.870.606 97.870.606 kroner, der samlet løb ind ved indsamlingen, som lørdag aften blev afsluttet ved et stort indsamlingsshow på DR.

Annonce:

- Det er jo fantastisk. Det er en positiv overraskelse, for danskerne gav så utroligt meget i 2015. Der kommer jo et tidspunkt en grænse for, hvor meget der kan gives, men den er åbenbart ikke nået i den danske befolkning endnu, og det er jeg meget taknemmelig og glad for, siger han.

Dette års penge skal gå til at bekæmpe ekstrem fattigdom i verden. I alt gavner pengene 12 konkrete projekter, som på hver deres måde gavner de dårligst stillede i nogle af verdens fattigste lande.

For Røde Kors Danmark er valget faldet på et projekt til at hjælpe fattige og udsatte familier i Togo.

- Pengene er en løftestang ikke bare for vores projekt i Togo, men for projekter i hele verden. Vi er meget afhængige af private donationer. Nu har vi fået startet 2016 med rigtig mange midler til hjælpearbejdet.

- Vi håber, at vi dermed kan hjælpe flere, end vi havde drømt om, på grund af danskernes store givervilje og medmenneskelighed, som de igen har vist, siger Anders Ladekarl.

Det er Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR, der står bag indsamlingen.

Annonce:

Det drejer sig om Adra Danmark, Børnefonden, Care Danmark, Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Ibis, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne og Unicef Danmark.

De 12 planlagte projekter ligger i Afrika, Asien og Latinamerika.

/ritzau/

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: