Røg smøger i 70 år: E-cigaretten har forbedret mit liv

For tre uger siden skiftede 90-årige Birthe Oemann smøgerne ud med E-cigaretten, og tirsdag viste et lægebesøg, at hendes lungekapacitet allerede er forbedret markant. Birthe er ikke i tvivl om, at det skyldes hendes nye vaner

- Jeg damper faktisk hele dagen. Det kan jeg slet ikke lade være med.

90-årige Birthe Oemann har fået sig en ny vane. Hun har skiftet smøgerne ud med det, ifølge hende, sundere alternativ - nemlig E-cigaretten.

Samfund - 18. mar. 2015 - kl. 09:03 Nye tal: Så mange er på e-cigaretter

I 70 år var hun ellers afhængig af sine cigaretter, hvor det sagtens kunne blive til en 20-25 stykker om dagen, men pludselig fik hun en åbenbaring.

Birthes datter fik hende nemlig lokket til at prøve sin E-cigaret en dag, og lige siden har det været slut med almindelige cigaretter. Til gengæld finder man sjældent Birthe uden sin E-cigaret.

- Jeg mærker jo slet ikke, at jeg får noget ned i lungerne. Det er bare ligesom at trække vejret, fortæller hun.

Se også: Det skal være slut med farlig nikotin-væske

Da vi Ekstra Bladet TV mødte Birthe og hendes to døtre i hendes hjem i Mørkøv, var de netop kommet hjem fra lægen. Her havde Birthe fået at vide, at hendes lungekapacitet var forbedret markant, og det er ikke første gang hun hører det, efter cigaretterne blev skrottet.

- Hun har været ved lægen af to omgange de sidste tre uger, og begge gange har lægen sagt, at hendes lungekapacitet er markant forbedret siden hun stoppede, fortæller Jette Oemann, der er Birthes datter.

Denne flaske skræmmer ifølge overlæge ikke små børn væk. Men tager de en slurk, risikerer de at blive alvorligt syge eller dø af nikotinforgiftning. (Foto: Jakob Jørgensen) Sundhed - 15. mar. 2015 - kl. 10:36 Denne lille flaske kan slå 50 børn ihjel

Pernille Hauschildt, der er ledende overlæge på lungemedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital, sagde i går til Ekstra Bladet, at de langsigtede, sundhedsmæssige konsekvenser ved E-cigaretter er uvisse.

Vagthund Droppede smøgerne som 90-årig

– Man ved jo ikke noget om hvor skadeligt, det er. Erfaring og forskning vil vise det hen ad vejen. Det har vi jo set både med asbest og cigaretter, siger hun.

Birthe Oemanns begejstring for E-cigaretten vil dog ingen ende tage, og derfor frygter hun også det kommende forbud. Her er, hvad hun har at sige om det:

Du kan høre meget mere om Birthe Oemann og hendes oplevelse i klippet over artiklen!

Kunder i Damperen på Amager er ikke tilfredse med, at det muligvis bliver sværere at købe e-cigaretter nationen - 10. mar. 2015 - kl. 10:41 E-dampere raser over ny lov: 1. november er det hele slut  

124 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere