Rørende afsked: Her forlader kendt tv-vært familien

Mads Vangsø og makkeren Lasse Wulff Hansen har netop forladt Europa for at krydse Atlanterhavet i en robåd. - Han skal ikke fortælle mig, hvis han bliver bange, siger en rørt kæreste

Tid til farvel - se den rørende afsked med venner, familie og ikke mindst børn her.

Det kan lyde åndssvagt, og det er det måske også. Forlade familien og sætte livet på spil for at krydse Atlanterhavet i en robåd.

Ikke desto mindre er det, hvad tidligere radio- og tv-vært Mads Vangsø og kaptajn i Hæren Lasse Wulff Hansen har sat sig for. Præcis hvorfor, ved ingen af dem helt endnu, men de håber at finde ud af det undervejs. For eventyret kunne de ikke sige nej til.

I en specielt konstrueret robåd skal de, alene ved arm- og vejrkræfter, forsøge at ro tværs over Atlanterhavet, fra La Gomera i øst - Columbus' sidste stop inden Amerika - til De Caribiske Øer i vest. En rejse på godt 5000 kilometer, og som Mads og Lasse forventer at gennemføre på omkring 45 dage - hvis alt går godt.

Samfund - 5. dec. 2018 - kl. 16:53 Vanvidsprojekt: Sådan vil tidligere tv-vært og makker ro over Atlanten

Det kræver en helt særlig båd, når man vil krydse et helt ocean uden brug af motorkraft og sejl - kom helt tæt på 'superrobåden' her.

Onsdag roede de danske vovehalse så ud mod horisonten og efterlod familierne bag sig.

- Det er meget blandede følelser, jeg står med. Jeg er i næsegrus beundring over, at man tør gøre sådan noget her. Og jeg synes jo, at det er mega sexet, når mænd gør noget andet end at løbe et maraton eller lave en Ironman og sådan noget lignende, fortæller Mads' tydeligt bevægede kæreste, Ditte Hapel, da Ekstra Bladet taler med hende lige før afskeden.

- Det her er noget anderledes, og det er spændende, og jeg glæder mig så meget på deres vegne, på Mads' vegne, for jeg ved, at det er et eventyr, der bliver helt vildt fantastisk.

Mads og Lasse har flere gange spurgt sig selv, hvorfor de gør det. Endnu er de ikke helt sikre, men Lasse har et eftertænksomt bud.

Ditte og Mads blev i sommer forældre til en lille pige, Rosalina. Torsdag er det præcis seks måneder siden, men for første gang er der kun Ditte til at sige godnat. Derfor er der også en vis sorg forbundet med afskeden.

- Jeg ved, at når jeg skal til at putte hende, så kommer hun til at kigge efter sin far. Og så er han der ikke. Så det er også rørende, fortæller kæresten og sætter et par ord på de svære tider til søs, som, hun ved, venter Mads og Lasse.

Rejsen over Atlanten

Roerne ror hver to timer ad gangen og sover i to timer. Døgnet rundt på hele turen.

Hver roer har brug for at drikke op til ti liter vand i døgnet.

Havvand renses i en 'watermaker' og bliver derved til drikkevand.

En roer taber sig i snit 12 kilo på turen - Lasse Wulff Hansen har sandsynligvis tabt sig meget mere.

Flere mennesker har besteget Mount Everest end krydset et ocean i robåd.

På det dybeste punkt er Atlanterhavet 8,5 kilometer dybt.

Midt på Atlanten kan bølgerne blive op til seks meter høje.

To sikkerhedsbåde sejler med på turen, men skal dække hele løbet. Derfor kan det i visse tilfælde tage dem en uge at nå frem til en båd i problemer.

- Jeg synes ikke, det er rart at tænke på, Mads skal være derude alene om natten og måske være bange. Så jeg har bedt ham om ikke at fortælle om de ting, men i stedet tænke på mig og fortælle mig om de fantastiske solop- og nedgange, de kommer til at se, og de naturoplevelser, de får.

I mere end to år har Mads og Lasse forberedt sig på turen. Hør hvordan her.

Danskerne, der stiller op under det mundrette holdnavn 'The Wolfpack Gym powered By Garmin', er ikke ene om at forsøge sig ud i den ekstreme prøvelse.

27 andre hold a enten en, to, tre, fire eller fem deltagere skal danskerne dyste med i forskellige kategorier om at komme først til Caribien i løbet, der går under navnet 'Talisker Whisky Atlantic Challenge'.

Særligt navigationsudstyr gør, at det er muligt hele tiden at holde øje med, hvor danskernes båd befinder sig - se selv her.

Husk at du derudover kan følge rejsen over Atlanten her på ekstrabladet.dk, hvor vi hver dag bringer dig billeder fra båden og taler med Mads og Lasse om deres oplevelser.

Kom med på rejsen

Gennem video, billeder og direkte gennemstillinger til og fra båden har du hver dag mulighed for at følge med i de oplevelser og udfordringer, Mads Vangsø og Lasse Wulff Hansen møder, når de helt alene og uden hjælpemidler forsøger at krydse Atlanterhavet i en robåd.

Se desuden HER, hvor danskerne befinder sig lige netop nu.

Vi følger dem op til, under og når de - hvis alt går, som det skal - kommer i mål på rejsen.

Løbet blev skudt i gang 12. december på La Gomera og slutter cirka 45 dage senere og mere end 5000 kilometer borte, på Antigua i Caribien.

1 af 2 31-årige Lasse Wulff Hansen
2 af 2 47-årige Mads Vangsø.
64 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere