Annonce:
Annonce:

Rørende Oscar-øjeblik: Lady Gagas personlige sang om voldtægt lægger salen ned

Side om side med ofre for seksuelt misbrug indtog Lady Gaga i nat scenen til Oscar-uddelingen med sin sang om voldtægt, og publikum var rørt til tårer

SE Lady Gagas optræden med den personlige sang, 'Til It Happens To You', her (Video: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Lady Gagas Oscar-nominerede sang ’Til It Happens To You’ er skrevet til dokumentaren ‘The Hunting Ground’, som handler om seksuelt misbrug på amerikanske universiteter.

Sangen, som var nomineret til en Oscar for bedste originale sang, blev smukt fremført af Lady Gaga siddende bag et overdådigt hvidt flygel til Oscar-uddelingen i nat, og der var ikke et øje tørt blandt publikum. Blandt mange andre blev skuespillerinden Rachel McAdams, som var nomineret for årets bedste kvindelige birolle, set med en tåre på sin kind.

Alligevel vandt Lady Gaga ikke den gyldne Oscar-statuette, som i stedet gik til Jimmy Napes og Sam Smith med sangen 'Writing's on the Wall' fra filmen ‘Spectre’.

Det store Oscar-show: Her er alle vinderne

Annonce:

I 2014 stod Lady Gaga for første gang frem og fortalte om sin egen personlige voldtægts-historie i talkshowet 'The Howard Stern Show'. Sangen 'Til it happens to you' er skrevet med udgangspunkt i hendes egen oplevelse med seksuelt misbrug, og i sangen lyder det, at det er umuligt at forstå rædslen ved seksuelt misbrug, hvis man ikke selv har oplevet det.

Da fremførelsen af 'Til It Happens To You' lakkede mod enden til Oscar-uddelingen, fik Lady Gaga pludselig selskab på scenen af en masse mennesker, der ligesom hende har været udsat for seksuelle overgreb. Mens Lady Gagas stemme afslørede, at hun var stærkt bevæget af øjeblikket, stod det også malet i ansigtet på misbrugsofrene på scenen, at bekæmpelsen af seksuelt misbrug er en sag af stor betydning for dem alle.

I KLIPPET kan du høre, hvad vores eksperter synes om Lady Gagas Oscar-optræden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: