Rørende video deles igen og igen: - Jeg begyndte at græde

En video med 50 mødre og deres børn med Downs syndrom går lige nu viralt. Se videoen her

Rørende video deles igen og igen: - Jeg begyndte at græde

Se den rørende video her

I forbindelse med 'World Down Syndrome Day' 21. marts går en video om Downs syndrom lige nu viralt.

Inspireret af 'Carpool Karaoke' fra James Cordens 'Late Late Show' sidder 50 forskellige mødre med deres børn og synger og gestikulerer sig gennem Christina Perris hit 'A Thousand Years'. Til videoen og deres sag bruger de hashtagget '#Wouldntchangeathing'.

Det er ikke gået hverken kunstneren bag sangen, der bruges i videoen, eller James Corden, der er kendt for 'Carpool Karaoke' næsen forbi. Begge har været på Twitter for at hylde den hjerteskærende video.

Her kalder talkshowværten det for den smukkeste 'Carpool Karaoke' nogensinde.

 

Og sangerinden Christina Perri er beæret over, at de har valgt netop hendes sang.

 

Udsigt til et samfund uden Downs-patienter
Det var 35-årige Rebecca Carless fra Coventry, der fik idéen til videoen.

- Idéen er at vise, at vi bare er helt almindelige mødre. Vi elsker vores børn, de elsker os og er i bund og grund bare lige som alle andre 4-årige. Vi ville ikke ændre dem, fortæller hun til The Sun.

I år bliver en ny test lanceret af det nationale engelske sundhedscenter, der kan tjekke om et barn bliver født med eller uden Downs syndrom.

Med denne ikke-invasive test, der kan tages inden fødsel, forventes det i England, at der kommer en stigning i antallet af aborter.

For 28-årige Jeni Perkins og hendes mand var lignende test ikke en mulighed - de afviste det simpelthen, selvom de på daværende tidspunkt havde mulighed for at undersøge, om deres kommende barn var født med et handicap.

- Da Blythe blev diagnosticeret kort efter hendes fødsel, sagde lægerne, at de aldrig havde set nogen være så glad for det. Jeg var bedøvende ligeglad. Hun (Blythe, red.) er perfekt, siger hun til The Sun.

I 2004 blev der født 61 børn med Downs syndrom, ifølge Retten til Liv. Det var også det år, der blev indført løbende fosterscreening til alle gravide. I årene efter er antallet, med en enkelt undtagelse i 2014, af nyfødte med Downs syndrom halveret.

Louise fødte søn med Downs syndrom - så fik hun chokerende spørgsmål af lægen