Annonce:
Annonce:

Rørt over danskernes præstation: - Nu bliver jeg helt emotionel

Løbslederen har ikke selv roet over Atlanten, men set hundredvis af andre kæmpe sig i mål. Det rører Carsten Heron Olsen, når han tænker på, hvad Mads Vangsø og Lasse Wulff Hansen har gennemgået

Løbschefen kunne ikke helt bevare fatningen, da snakken faldt på længslen til familien. Foto/redigering: Mikkel Cramon
Annonce:
Følg Samfund

ANTIGUA (Ekstra Bladet): - De her deltagere, som vi har, de lærer jo ting om hinanden, som ikke engang deres partnere ved.

En bemærkning der ved første gennemlæsning kan synes halvlummer, og det skal da heller ikke udelukkes. Mads Vangsø og Lasse Wulff Hansen har trods alt ikke haft andet selskab end hinanden i de snart syv uger, de nu har brugt på at kæmpe sig over Atlanterhavet i en robåd.

Vanvidsrejse lakker mod enden: - Det er uklart hvad der er sket

Pointen er imidlertid den mere genuine; hvilke bånd, som de dristige sjæle, der sætter sig for at krydse Atlanterhavet på denne spektakulære måde, knytter undervejs.

Annonce:

- Jeg tror, deres venskab er blevet endnu stærkere. Og jeg tror, de har fået et bånd, som ingen kan sætte sig ind i, hvor stort er, fortæller Carsten Heron Olsen, da Ekstra Bladet møder ham i det lille, men meget eksklusive bysamfund English Harbour. Det er her, alle deltagerne i Talisker Whisky Atlantic Challenge kommer i land, når de rammer Antigua.

Dansk krigsveteran ror over Atlanten: Lasses livssyn ændret for altid

Carsten Heron Olsen på La Gomera sammen med 'The Wolfpack Gym powered by Garmin', som danskernes hold så mundret hedder. Privatfoto
Carsten Heron Olsen på La Gomera sammen med 'The Wolfpack Gym powered by Garmin', som danskernes hold så mundret hedder. Privatfoto

Første båd - en firemands - krydsede målstregen 15. januar og klarede rejsen på bare 34 dage. Siden da har elleve andre gjort dem kunsten efter, og mandag forventes øens lokale helte, Team Antigua - The Island Girls, at komme i havn - til stor hyldest fra blandt andre regeringsprepræsentanter.

Rejsen over Atlanten

Roerne ror hver to timer ad gangen og sover i to timer. Døgnet rundt på hele turen.

Hver roer har brug for at drikke op til ti liter vand i døgnet.

Havvand renses i en 'watermaker' og bliver derved til drikkevand.

En roer taber sig i snit 12 kilo på turen - Lasse Wulff Hansen har sandsynligvis tabt sig meget mere.

Flere mennesker har besteget Mount Everest end krydset et ocean i robåd.

På det dybeste punkt er Atlanterhavet 8,5 kilometer dybt.

Midt på Atlanten kan bølgerne blive op til seks meter høje.

To sikkerhedsbåde sejler med på turen, men skal dække hele løbet. Derfor kan det i visse tilfælde tage dem en uge at nå frem til en båd i problemer.

Annonce:

Carsten Heron Olsen har som ejer af løbet hver år siden 2012, hvor han købte det, både sendt deltagerne af sted fra La Gomera i øst og taget imod dem, når de rammer det caribiske ørige. Han kan efter eget udsagn tydeligt mærke på deltagerne, hvor stor en betydning for deres syn på tilværelsen og livet, den totalt isolerede og ensomme oplevelse på Atlanterhavet har haft. Derfor glæder han sig også til at tage imod Mads og Lasse og høre alle deres historier, når de er kommet i land.

Det sker sandsynligvis i løbet af onsdagen, og her er Ekstra Bladet selvfølgelig til stede med billeder af ankomsten og familiegenforeningen.

Du kan også følge danskerne i billeder på Instagram.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: