Rørt over trængte familier: Nu har Hussam købt ind til jul

Historier om trængte familier har gjort stort indtryk på Hussam Nasser, der nu vil forsøde julen for en trængt familie

Disse julegodter vil inden længe finde vej til en jule-trængt dansker. (PRIVATFOTO)
Disse julegodter vil inden længe finde vej til en jule-trængt dansker. (PRIVATFOTO)
Følg Samfund

- Hvis der bare skal 5-600 kroner til at gøre en anden person juleaften, hvorfor så ikke gøre det?

Hussam Nasser fra Kolding fortæller beskedent om den tanke, der tirsdag førte til, at han tog på indkøb i Bilka, alene med det formål at forsøde julen for en komplet fremmed, der ikke selv har råd til at holde en ordentlig juleaften.

For at finde en værdigt trængende til julegodterierne, har han efterfølgende delt et billede af indkøbet på sin Facebook-profil, hvor han spørger sit netværk, om der er nogen, der kender nogen, der kunne have brug for håndsrækningen til at gøre julen en tand bedre.

Disse julegodter vil inden længe finde vej til en jule-trængt dansker. (PRIVATFOTO)
Disse julegodter vil inden længe finde vej til en jule-trængt dansker. (PRIVATFOTO)
 

På kort tid har opslaget dog spredt sig noget langt bredere end til bare Hussams venner, og i skrivende stund har over 30.000 mennesker enten 'liket', delt eller kommenteret opslaget på Facebook.

Over for Ekstra Bladet fortæller Hussam, at der var en artikel på Ekstra Bladets hjemmeside om en kvinde og hendes 9-årige datter, der ikke havde råd til at holde en ordentlig juleaften, der gav ham ideen til det uselviske juleindkøb.

- Jeg fik ondt af hende og hendes datter, der ikke kunne holde jul, og så tænkte jeg faktisk, at jeg kunne hjælpe. Og hvis de der 5-600 kroner kan gøre en person glad juleaften, så hvorfor ikke, siger han til Ekstra Bladet.

9-årig græd da mor fik nej til Julehjælp i år

Fik hjælp til at købe julemiddag
Han fortæller, at han selv er muslim, og at han derfor ikke holder juleaften, men at han hellere end gerne vil hjælpe en trængt familie, der gerne vil holde jul.

- Jeg ved ikke selv, hvad man skal købe ind til jul, men jeg mødte tilfældigt en veninde og hendes kæreste i indkøbscenteret, og de hjalp mig så med at finde de ting, man skal bruge, fortæller han.

7,1 million: Lille pige jubler over Julehjælp

Han fortæller, at han med to jobs selv har masser af midler til at hjælpe folk i nød, og han ved hvor meget det betyder at kunne få hjælp af andre.

- Da min familie kom op til Danmark i 90'erne havde vi også brug for hjælp, og der kom folk og hjalp os. Så hvis vi kan hjælpe folk nu, så hvorfor ikke? Vi skal bare respektere hinanden, siger Hussam Nasser.

Dybt tragisk, hvordan folk har det
Efter hans Facebook-opslag er blevet spredt ud over det sociale medie, er der ikke overraskende mange, der har reageret på det generøse tilbud, og der er kommet så mange beskeder i indbakken, at han ikke kan nå at læse og svare på dem alle sammen.

Men han fortæller, at de mange historier, han har læst indtil videre, gør indtryk på ham.

- Jeg synes, det er dybt tragisk, hvordan folk har haft det. Det kan godt være, der er nogen, der har overdrevet, men man kan mærke på de fleste, at de taler sandt, siger han.

Tusindlapperne fløj afsted: VU og DSU i julehumør

Selvom han har modtaget stor hyldes på det sociale medie for sin gerning, mener han ikke selv, at han har gjort noget ud over det sædvanlige.

- Jeg er ikke nogen helt. Jeg mener bare, man skal hjælpe, hvor man kan, siger han til Ekstra Bladet.

Hussam fortæller, at han er tæt på at have besluttet sig for, hvem af de personer, der har henvendt sig, der ender med at få julehjælpen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+