Roser ansatte: Netto reddet fra oversvømmelse

Netto havde gjort sig klar til oversvømmelse i to butikker, men i en helt tredje butik måtte de ansatte pludselig tænke hurtigt

De ansatte måtte tænke hurtigt, da vandet kom væltende mod en Netto-butik. Foto: Per Rasmussen
De ansatte måtte tænke hurtigt, da vandet kom væltende mod en Netto-butik. Foto: Per Rasmussen

En Netto-butik ved havnen i Stege blev onsdag aften noget nær landskendt, da de ansatte måtte bruge forskellige af butikkens varer til at dæmme op for de truende vandmasser.

Både kattegrus, mel og køkkenrulle blev taget i brug for at forhindre Østersøen i at trænge ind i butikken.

Og selvom de benyttede varer ikke just egner sig til andet end at blive smidt ud, møder medarbejdernes initiativ ros fra Nettos øverste chef, landedirektør Brian Seemann.

Kom bag på os
Han fortæller, at vandet kom som en overraskelse i butikken på Møn.

- Det kom lidt bag på os, at det skulle være i Stege. Vi har en butik i  Nyborg og på Ærø, som ligger tættere på havnen. Der var gjort klar med sandsække, men vi var ikke lige forberedt på, at vandet skulle komme så langt op i Stege, siger han til Ekstra Bladet.

De ansatte i butikken måtte derfor selv være kreative, da det viste sig, at vandet havde kurs mod butikken.

- Man må tage hatten af for, at medarbejderne tænkte hurtigt. Da vandet stod omkring to meter fra butikken valgte de at gøre et eller andet, så de tog kattegrus, mel, køkkenrulle og lignende først. Det er jo super godt tænkt, og vi undgik faktisk at få vand ind, og der kom kun en smule i vindfanget, siger Brian Seemann.

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen
 

Vandet trak sig tilbage i løbet af aftenen, og butikken kunne derfor stort set lukke som normalt omkring klokken 22. Efterfølgende har der så været et rengøringshold på for at få vasket gulvet de steder, hvor der trængte vand ind.

- Medarbejderne afværgede situationen. Det er selvfølgelig svært at sige, hvor meget vand der ville være kommet, men der kunne jo hurtigt have været fem-ti centimeter på gulvet. Og det er jo ikke noget vand, man ønsker at få ind i butikken, når det kan være blandet med kloakvand, siger landedirektøren.

Køkkenrulle var sat op for at forhindre vandet i at nå fra vindfanget ind i butikken. Foto: Per Rasmussen
Køkkenrulle var sat op for at forhindre vandet i at nå fra vindfanget ind i butikken. Foto: Per Rasmussen
 

Han fortæller, at vandet aldrig nåede at blive et problem i butikkerne i Nyborg og på Ærø, og det var derfor kun i Stege, at det, der formentlig ender med at blive betegnet som en stormflod, skabte problemer.

Flere steder i landet gik vandet over havnekanten, men blandt andet på grund af beredskabets forebyggende foranstaltninger, blev oversvømmelserne mange steder begrænset. Blandt andet derfor havde Falck også en usædvanlig stille nat på trods af det faretruende vand.

42 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere