Rottemistanke: Ikea lukker restaurant og bistro

Ikea i Aalborg har lukket restaurant, bistro og personalecafé indtil videre efter mistanke om rotter

Der er mistanke om, at der har været rotter på besøg i Ikeas varehus i Aalborg. Derfor er varehusets restaurant, bistro og personalecafé midlertidigt lukket. Foto: Ikea
Der er mistanke om, at der har været rotter på besøg i Ikeas varehus i Aalborg. Derfor er varehusets restaurant, bistro og personalecafé midlertidigt lukket. Foto: Ikea

En mistanke om rotter i Ikeas varehus i Aalborg har fået varehuset til at lukke for restaurant, bistro og personalecafé.

Det oplyser Ikeas kommunikationschef Tina Lindharth til Ekstra Bladet.

Lukningen sker efter samråd med Fødevarestyrelsen. Den vil mindst vare til på lørdag, oplyser Tina Lindharth.

- I går (onsdag - red.) sent på eftermiddagen lukkede restauranten i Aalborg og bistroen samt personalecaféen. Det gjorde den, fordi der var mistanke om, at der var skadedyr i bygningen. Varehuset havde mistanke om rotter. Et firma med speciale i skadedyrsbekæmpelse arbejdede sent i aftes i bygningen, og i dag har Fødevarestyrelsen været forbi, siger Tina Lindharth til Ekstra Bladet.

Tina Lindharth kan ikke oplyse noget om, hvordan mistanken opstod, eller om der konkret er blevet set rotter eller ekskrementer fra rotter. Men da det stod klart, at der var mistanke, blev kunder i restaurant og bistro bedt om at stoppe med at spise med det samme. De fik tilbudt at få deres penge retur, og den færdiglavede mad blev derefter smidt ud.

Tina Lindharth understreger, at selv om der altså muligvis har været rotter i varehuset, så er der stadig åbent for kunder.

- Man kan sagtens komme og handle. Man kan bare ikke købe mad, siger kommunikationschefen.

- Anbefalingen fra Fødevarestyrelsen er blandt andet, at varehuset skal være sporfrit i mindst 48 timer, før restaurant, bistro og personalecafé bør åbne igen. Vi følger Fødevarestyrelsens anbefaling, siger Tina Lindharth.