Rune måtte gå 12 kilometer efter dankort-nedbrud

Det blev en lang gåtur for Rune Neumann, da hans bil blev fanget i et parkeringshus, fordi Nets brød sammen

Rune Neumann mener, at Nets bør betale for parkeringsbilletten (Privatfoto).
Rune Neumann mener, at Nets bør betale for parkeringsbilletten (Privatfoto).

Tirsdag aften var det for nogle danskere helt umuligt at betale med dankort eller MasterCard i landets butikker og restauranter. Det samme gjaldt nogle danskere, der var i udlandet, og som ikke havde hævet kontanter.

Det skete for Rune Neumann, der var i et supermarked i Göteborg, da hans kort første gang blev afvist.

- Mit dankort blev afvist, fordi der ikke var nogen dækning. Jeg ringede til Nets og fik efter en time at vide, at jeg skulle være tålmodig, og at det kun var nogle enkelte steder, problemet var opstået, fortæller Rune Neumann til Ekstra Bladet.

Han havde parkeret sin bil i et nærtliggende parkeringshus, men eftersom hans dankort ikke virkede, måtte han lade bilen stå natten over.

- Jeg måtte gå 12 kilometer hjem til det hostel, jeg bor på. Jeg turde ikke sætte mig ind i en taxa, for jeg kunne ikke betale.

En ekstraordinær fejl
De fleste banker har 'stand-in-aftaler' med internationale kortselskaber til sådanne tilfælde, hvor der er problemer hos Nets. Det betyder, at danskere under normale omstændigheder stadig kan bruge deres Visa/dankort og MasterCard uden for Danmarks grænser, selvom Nets driller. Det gælder dog ikke de internationale kort, der kræver saldokontrol.

Desværre var det ikke muligt i går, da fejlen var ved Nets' egen udbyder IBM.

- Vi blev ramt på tværs af netværkstjenester, så det var en speciel situation i går. Så danskere i udlandet blev ramt hårdere, end de ville være blevet normalt, hvis der opstår driftsfortyrrelser hos Nets, fortæller Søren Winge, pressechef i Nets til Ekstra Bladet.

Han medgiver, at det er en upraktisk situation, hvis man som Rune Neumann var uden for Danmarks grænser.

- Situationer som den her sker meget sjældent. Vi forsøger sammen med banker og forretninger at lave alternative løsninger, men det fungerer fint i langt de fleste tilfælde.

'Du kan klage til Nets'
Rune Neumann kunne først hente sin bil i parkeringshuset i morges, og det betød, at han måtte betale en parkeringsafgift på 550 kroner. Penge, som han mener, Nets burde betale, da han er 'tvunget til at bruge dem som udbyder'.

- De tjener så mange penge på alle vores transaktioner. Vi er tvunget til at bruge dem, og de får penge for det. Når det så pludselig koster dem penge, fraskriver de sig ansvaret, fortæller Rune Neumann til Ekstra Bladet.

Rune Neumann kontaktede sin egen bank, der kun kunne råde ham til at klage til Nets. Men det har han allerede opgivet.

- Jeg ved godt, at hvis jeg skriver en klage til Nets, får jeg en sludder for en sladder. Jeg kan ikke komme i kontakt med dem på nogen måder. De kan bare trække på skulderen og sige, at det er ærgerligt.

Men Søren Winge mener ikke, det er Nets' ansvar, at Rune Neumann ikke kunne betale for sin parkeringsbillet.

- Nets er ikke ansvarlig overfor kortholder som følge af et driftsproblem, der berører betalingskort. Det er kortholders eget ansvar at efterlade sin bil uden at have betalt parkering, fortæller Søren Winge, pressechef i Nets til Ekstra Bladet.

90 kommentarer
Vis kommentarer