Russer anklaget for raket-spionage

Den russiske mand er anklaget for at have videregivet oplysninger om raketter

Det er Ariane-raketter som på billedet her, forskningsassistenten er anklaget for at have videregivet informationer om. Foto: Ritzau Scanpix
Det er Ariane-raketter som på billedet her, forskningsassistenten er anklaget for at have videregivet informationer om. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Samfund

En ung russisk mand har siden 18. juni siddet varetægtsfængslet for spionage i Tyskland. Den tyske anklagemyndighed har nu valgt at rejse tiltale mod manden, der arbejdede på universitetet i Augsburg.

Det skriver flere medier, heriblandt AP.

Manden, der blot er kendt som Ilnur N. på grund af navneforbud, har ifølge anklagen videregivet informationer om raketten European Ariane, der er en opsendelsesraket, som European Space Agency (ESA) har udviklet.

Ilnur N. arbejdede som forskningsassistent på universitetet, hvor han havde adgang til fortrolige oplysninger om raketterne. Ifølge anklagen blev han kontaktet af den russiske efterretningstjeneste SVR i november 2019, og han begyndte herefter at videregive informationer.

Han mødtes hyppigt med sin russiske kontakt, hvor han videregav informationer om raketten. Specielt informationer om de forskellige udviklingstrin har været i russernes interesse ifølge anklagen.

Ilnur N er angiveligt blevet betalt 2500 euro (ca. 18.750 kroner) for spionagen.

Der er endnu ikke fastlagt nogen dato for retssagen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind