Russere opfinder biocement til menneskeknogler

I fremtiden kan lægen scanne dine knogler og printe de deler du mangler

I fremtiden kan du få lukket huller i knoglerne med biocement. (Foto: SCIENCE PHOTO LIBRARY)
I fremtiden kan du få lukket huller i knoglerne med biocement. (Foto: SCIENCE PHOTO LIBRARY)

Videnskabfolk fra det russiske atomvidenskabscenter har udviklet en ny teknik, der omformer knogler fra dyr til et materiale de kalder biocement, der kan erstatte knoglemarven i menneskeknogler. Det skriver RT.

Det nye materiale er baseret på biologisk hydroxyapatite, et hvidt pulver, der minder om det materiale man får, når man blander det med en biologisk polymer.

Materialet bliver sprøjtet ind i kroppen, hvor der er hul på knoglen og opløses med tiden, hvorefter det bliver erstattet af kroppens egen knoglemarv.

TV - 2. apr. 2015 - kl. 12:58 Sandt eller falsk: Kan man sprænge blæren?

Da materialet kommer fra dyreknogler, bibeholder materialet sin organiske aktivitet, hvilket massivt øger muligheden for en succesfuld genoptræning.

 - Vi har skabt et materiale, som kroppens organismer godtager som ægte. Knoglemarven indeholder celler, der altid vil forsøge at rejse til kroppens ødelagte områder. Som resultat bliver den nye knoglemarv produceret med sine egne blodnerver og nerveceller, siger professor Vitaly Guzeev.

Den nye biocement har gennemgået de nødvendige tests i Moskva og Skt. Petersborg med succes og er snart klar på markedet.

12 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere