Russerens milliard-yacht beslaglagt

Russisk milliardærs mega-yacht er blevet beslaglagt i Gibraltar på grund af sag om manglende betaling

Her sejler den russiske milliardær-yacht forbi Kronborg. (Video: Linda Johansen)

Den russiske milliardær Andrej Melnitjenkos gigantiske sejlbåd Sailing Yacht A er blevet beslaglagt i Gibraltar for kontraktbrud med det tyske værft, som har stået for det indledende byggeri.

Det skriver Chronicle.gi.

Mega-båden vandt international opmærksomhed, da den i sidste uge forlod havnen i Tyskland med sin 90 meter høje mast. Den strøg op langs Danmark, hvor heldige kunne få et glimt af det enorme sejlskib.

Båden var derefter på en tvivlsom sviptur til Norge, før den skulle videre til Spanien for at blive udsmykket indvendig. Men nu er den rejsen midlertidig indstillet.

(Foto: All Over Press og Mathias Øgendal) Samfund - 9. feb. 2017 - kl. 08:44 Manden bag milliard-yachten: Har aldrig prøvet noget lignende

Mangler betaling
Onsdag, da båden holdt til i Gibraltar for at fylde brændstof på, blev den tilbageholdt af myndighederne. Nobiskrug Superyacht, værftet, som stod for det indlende byggeri, mener, at milliardæren mangler at betale for dele af byggeriet. I alt har advokater for værftet indgivet et krav om betaling fra milliærdærens side til Højesteret for i alt 15,3 millioner euro - svarende til knap 114 millioner kroner.

Valla Yachts Limited, som er registreret som bådens ejer, mangler ifølge Nobiskrug at betale en regning på omtrent 70 millioner danske kroner. Penge skulle have været overført den 27. januar, men er endnu ikke kommet værftet i hænde. Derudover kræver Nobikrug også en stor sum for dele af byggeriet, som tidligere er blevet diskuteret parterne imellem.

Det er det gibraltariske advokatfirma Triay Stagnetto Neish, som repræsenter Nobiskrug, og i alt sagsøger de yacht-ejeren for 113.718.361,29 danske kroner.

Sailing Yacht A har kostet i omegnen af 2,7 milliarder. Her ses den i dansk farvand ved Kronborg. (Foto: Linda Johansen/Polfoto)
Sailing Yacht A har kostet i omegnen af 2,7 milliarder. Her ses den i dansk farvand ved Kronborg. (Foto: Linda Johansen/Polfoto)

Her ses sejlbådens størrelse ved siden af en Scandlines-færge på turen forbi Danmark. (Foto: Linda Johansen/Polfoto) Samfund - 10. feb. 2017 - kl. 10:22 Milliard-yachtens mystiske sviptur: Ekspert ikke i tvivl

 

Talsperson: Det er normalt
En talsperson for Sailing Yacht A, fortæller til Chronicle, at denne type problemer ikke er ualmindelige for byggeri i denne størrelsesorden. Han oplyser, at de 70 millioner kroner ligeledes også er til diskussion parterne imellem.

- Vi synes, at beslaglæggelsen af Sailing Yacht A er forbløffende.

- Vi gik ud fra, at sagen skred fremad, da Nobiskrug frigav yachten den 5. februar til yachtens team, så den kunne fortsætte til Spanien for yderligere byggeri, lyder det fra talsmanden.-

Han oplyser, at advokater kigger på sagen, og at der tirsdag vil blive afholdt et retsmøde.

Skibet er lige nu under opsyn af vagter fra de gibraltariske myndigheder.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ejeren
Andrej Igorevitj Melnitjenko er ifølge Forbes den 139. rigeste i verden og ejer flere virksomheder, blandt andet har han lavet milliarder på gødning med virksomheden Eurochem og kulproducenten SUEK.  Han er god for omkring 70 milliarder kroner.

Melnitjenko med konen den tidligere model og sangerinde Aleksandra. (Foto: Splash News/All Over Press)
Melnitjenko med konen den tidligere model og sangerinde Aleksandra. (Foto: Splash News/All Over Press)

De to blev gift i Sydfrankrig i 2005. (Foto: Richard Young/REX/All Over Press)
De to blev gift i Sydfrankrig i 2005. (Foto: Richard Young/REX/All Over Press)

139 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere