Russisk avis sviner danske forældre: I gør jeres børn syge

I Danmark har kvinderne ingen stil, børnene drikker af vandpytterne, og forældre kan ikke opdrage deres børn, lyder det i en russisk avis

Artiklen er blevet delt heftigt på det russiske 'Facebook' VK.com. (Foto: Screendump/Gazeta.ru)
Artiklen er blevet delt heftigt på det russiske 'Facebook' VK.com. (Foto: Screendump/Gazeta.ru)

Danskerne er et uhumsk folkefærd.

Det mener den russiske blogger Tatjana Lukasjenko, som på den russiske netavis Gazeta.ru leverer den ene sviner efter den anden til danskerne. Det skriver TV 2.

Lukasjenko har boet fem år i Danmark og kom til landet i forbindelse med sin mands arbejde. Og selvom førstehåndsindtrykket var godt, har det ændret sig, efter hun begyndte at kigge nærmere på danskernes hverdag. Og blandt andet de danske kvinder får en overhaling på den russiske netside.

- Overalt går folk i snavset, krøllet eller iturevet tøj. Kvinderne gør overhovedet ikke noget ud af sig selv. En typisk dansk kvinde ser omtrent sådan ud: Uredt hår, som hun har samlet i en tilfældig tot, en sort sæk uden hverken tørklæde eller sjal, sorte tights og farvede sneakers, skriver bloggeren.

Generelt mener hun, at danskernes hygiejne er kritisabel, og at der er tydelige følger deraf. Danskerne har nemlig lus på grund af deres manglende personlige pleje. Hun mener samtidig, at danskerne heller ikke er flove over at have skadedyrene boende i hovedbunden.

(Foto: All Over Press og Carsten Rehder/dpa) Samfund - 22. okt. 2016 - kl. 13:51 Milliardærs kæmpeskib ankommer: Derfor advarer de danske fly

Børn får lov til alt
Efter kvinderne har fået en tur af skribenten, står de danske børn for skud, og specielt opdragelsen af dem forarger russeren. Danske børn får nemlig lov til stort set alt, skriver bloggeren. Det betyder, at danske børn drikker af vandpytter og får love til at løbe rundt i strømpesokker i vintermånederne.

- Specielt skræmmende ser børnehaverne ud, eller nærmere de steder, hvor børn tilbringer deres tid, for med vores børnehave har det intet til fælles. (...) Der er et rum, hvor forældrene bringer deres børn hen. Der leger de, og hvis de vil, hviler de sig på måtter (senge og middagssøvn er der ikke noget af). Børnene tages eller køres ud på ture i offentlige transportmidler rundt i hele byen til forskellige offentlige pladser. De får en rå smurt madpakke, en banan og et æg, og de drikker postevand til, som tappes i pladsens toiletbygning. Børnene får mad på borde/bænke-sæt, som står på pladserne. Maden lægges direkte på bordet, og så gør det ikke noget, at kragerne hoppede rundt der lige før, skriver Tatjana Lukasjenko.

Se også: Diktatoren i Minsk vil have plastiklegene

Dårlige forældre
Udover at børnene gør, hvad der passer dem, så er de danske forældre også elendige til at passe på deres afkom, mener russeren. De danske børn får lov til at gå uden solhat og sommeren og uden hue om vinteren. Og det kan man se på børnene. De er snottede og har udslæt på kroppen.

Samtidig mener Lukasjenko, at danske børn er platfodede, men at de voksne ikke ser ud til at tage sig af det.

Se også: Løkke holder sanktioner mod Rusland i baghånden

En god historie
De hårde beskyldninger fra Rusland virker som propaganda, fortæller TV 2-korrespondent Uffe Dreesen, som har læst bloggerens indlæg. Han fortæller, at man i Rusland har andre traditioner for hygienje, og eksempelvis aldrig kunne finde på at gå indendøre i udesko.

Og så handler det sandsynligvis også om, at gøre udlandet mindre attraktiv end Rusland, hvor krisen lige nu 'kradser'.

Hvis du er interesset i russere, som kommer lige lovlig tæt på Danmark, kan du læse, hvorfor danske fly pludselig skal passe på, når en russisk milliardærs kæmpeskib skal forbi.

297 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere