Russisk hovsa-missil ved stor militærparade på Krim

Et vildfarent missil vakte opsigt ved den årlige fejring af den russiske flåde på Krim-halvøen

(Foto: Privat)

26. juli er en helt speciel dag for den russiske flåde. Her hyldes de mange russiske mænd og kvinder, der arbejder i og omkring den russiske flåde og i år var ingen undtagelse.

Dagen blev markeret flere steder i landet ved flere store militærparader, der havde besøg af prominente russiske navne - blandt andet præsident Vladimir Putin, der overværede et storslået show ud for Kaliningrad.

Det var dog forestillingen i det Sorte Hav, der stjal overskrifterne i forbindelse med dagen.

Flyene her er Flanker Su-27-fly. De hører derfor ikke under typen, der har fået flyveforbud (Foto: Polfoto) Samfund Putins jagere får flyveforbud

Det, der skulle have været en demonstration af den russiske flådes pragt, udviklede sig nemlig til en komisk og livsfarlig farce, da affyringen af et russisk missil mislykkedes ved Sevastopol på den annekterede Krim-halvø.

Da patruljeskibet Ladny skulle affyre et missil i forbindelse med paraden, gik det helt galt.

I stedet for at sende missilet mod sit mål i horisonten, endte det efter få sekunder i luften med at styrte i havet tæt ved det publikum, der havde taget opstilling langs vandet for at se de store russiske skibe. Det skriver det russiske medie RT.com.

Ifølge Berlusconi kan han blive minister i vennen Putins regering. (Arkivfoto: AP) Politik Berlusconi: Putin vil gøre mig til økonomiminister

Ingen kom til skade i forbindelse med den mislykkede affyring, der må have skabt panderynker hos Putin.

Hændelsen vækker minder om det danske Hovsa-missil, der 6. september 1982 blev affyret fra fregatten Peder Skram.

Fregatten sendte et missil med en sprængladning på 200 kg ind over et sommerhusområde i Nordvestsjælland, hvor det eksploderede.

I forbindelse med det danske missil blev fire sommerhuse totalt skadet mens omkring 130 andre blev skadet i større eller mindre grad.

57 kommentarer
Vis kommentarer