Russisk kampfly jagtede militærfly ind over Danmark

Et svensk overvågningsfly blev jagtet over Østersøen i sidste uge, skriver svensk medie

Der udspillede sig dramatiske begivenheder i sidste uge, da et russisk kampfly jagtede et svensk overvågningsfly nær Bornholm. 

Det skriver det svenske medie SvD.

Dramaet varede, ifølge det svenske medie, i flere minutter, indtil to svenske kampfly kom deres kollega til undsætning, og det russiske fly opgav jagten, efter de både havde fløjet i dansk og svensk luftrum.

Hændelsen blev indberettet af chef i den svenske hær Micael Bydén til et møde i forsvarskomiteen.

Mediet skriver, at den russiske kampfly var af typen SU-27, og at det ikke overholdt normal procedure.

Man plejer nemlig at stoppe forfølgelsen, når man har identificeret det fly, man jager, hvilket ikke skete i dette tilfælde.

Den svenske forsvarsminister Peter Hultqvist har ikke ønsket at kommentere hændelsen over for mediet, hvor han blot konstaterer, at der er øget aktivitet i det svenske luftrum over Østersøen.

Sket før
I de seneste år har der været flere hændelser, hvor russiske og svenske fly har været i karambolage.

Den 24. marts blev fire russiske fly opdaget af det svenske forsvar i i luftrummet tæt på Bornholm og Gotland-

På sin hjemmeside oplyste det svenske forsvar dengang, at to af flyene var bombefly af modellen TU-22M Backfire, og de blev eskorteret af to jagerfly af typen Su-27 Flanker.

I begyndelsen af juli var den nær gal igen, da to svenske Jas Gripen jagerfly måtte på vingerne for at følge to russiske bombeflys færd over Østersøen.

'Det svenske beredskab har i dag formiddag den 4. juli fulgt og identificeret en russisk flyvning med to TU-22 over den sydlige del af Østersøen og øst om Gotland', skrev Forsvarsmakten på sin hjemmeside.

Ekstra Bladet følger sagen

473 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere