Russisk minister raser mod Odense Zoo

Den russiske minister for naturressourcer og miljø vil beskytte russiskfødte dyr i europæiske zoologiske haver, efter at Odense Zoo har dissekeret en løve

I sidste uge, da løven blev dissekeret, snakkede Ekstra Bladet med en russisk journalist i Odense Zoo. I klippet her fortæller han blandt andet, hvordan de i Rusland er meget skeptiske over for hændelsen

Hele verden havde kiggede med, da Odense Zoo i efterårsferien dissekerede en løve foran et stort fremmødt publikum.

Se dissekeringen af løven her.

Nyheden om den offentlige dissekering gik verden rundt, og flere udenlandske tv-hold stod klar i Odense til at dække begivenheden på live-tv.

Og nyheden nåede også helt til Rusland, hvor den ikke er gået ubemærket hen.

Se også: Russere vilde med dansk sangerinde

Russiske zoologiske haver har sendt flere dyr til Europa og også Danmark - Og løve dissekeringen har fået den russiske minister for naturressourcer og miljø, Sergey Donskoy til at love, at han vil beskytte dyr som er født i Rusland, fra at ende under kniven i fuld offentlighed i udenlandske zoologiske haver, skriver det russiske medie Sputnik News.

- Det er civiliseret barbari, og det er svært at forestille sig, at vores dyr skulle blive dissekeret offentligt. Når vi overdrager vores dyr til udenlandske zoologiske haver, bliver vi ved med at holde øje med deres skæbne, siger Sergey Donskoy til Sputnik News.

Den russiske minister for naturressourcer og miljø er heller ikke imponeret over de danske zoologer.

- For det første karakteriserer det ikke danske eksperter som dyrebeskyttere. For det andet når den (dissekeringen red.) foregår foran børn, er det svært at sige, hvad deres generation af zoologer vokser op til at blive, siger Sergey Donskoy til Sputnik News.

Den 30-årige forretningsmand gav fodgængeren en knytnæve i ansigtet og sendte ham i det kolde vand. (Foto: Youtube) 112 - 17. okt. 2015 - kl. 22:52 Rasende bilist smider fodgænger i kanalen

1 af 2 Hvordan den russiske minister for naturressourcer og miljø vil beskytte de russiskfødte dyr i europæiske zoologiske haver, holder han for sig selv (Foto: Ivan Sekretarev/AP)
2 af 2 (Foto: Ole Frederiksen)
104 kommentarer
Vis kommentarer