Ruths hotel sættes til salg

Hetz får folk bag Faderhuset til at sætte hotel til salg.

Ejergruppen af Bandholm Hotel føler sig udsat for en mediehetz. Derfor sætter ejerne hotellet til salg. Foto: Per Rasmussen
Ejergruppen af Bandholm Hotel føler sig udsat for en mediehetz. Derfor sætter ejerne hotellet til salg. Foto: Per Rasmussen
Følg Samfund

Gennem de seneste år har den tidligere leder af den sekteriske frikirke Faderhuset, Ruth Evensen, der i dag har skiftet sit efternavn ud med Kristiansen, sammen med en gruppe på ni andre været ejer af Bandholm Hotel på Lolland. Men nu har ejergruppen besluttet sig for at sætte deres fire-stjernede hotel til salg.

Drevet væk af hetz
Ifølge Ruth Kristiansens søn, Joseph Kristiansen der er general manager på Bandholm Hotel, er årsagen til et salg af hotellet, at medierne har drevet en hetz mod hans mor og ejergruppen.

Senest har flere medier skrevet, at tidligere medlemmer af Faderhuset har forklaret, at de blev tvunget til at dyrke sex i Faderhuset. Ligesom der har været historier om, at børn blev udsat for vold og vanrøgt i Faderhuset, der blev nedlagt i 2013. Og det er den slags historier, som de ti ejere af Bandholm Hotel har fået nok af.

 

Særligt den lokale avis på øen, Folketidende, spiller en medvirkende rolle i, at ejergruppen vil skille sig af med hotellet. Flere af stedets ansatte er nemlig, ifølge Joseph Kristiansen, flyttet fra Lolland på grund af skriverierne. 

- Folk er kommet med ubegrundede anklager, hvor politi og kommune har afvist alting. Folk har fået tilhold for at nærme os. Det har været ren chikane, og folk har overfaldet os fysisk, siger general manager på Bandholm Hotel og fortsætter:

- Hvis der er nogle, der løber med sladder, så kan Folketidende jo ikke finde ud af at ringe til os. De sætter Bandholm Hotel på forsiden tre dage i træk, med fuldstændige uhyrlige og vanvittige anklager uden så meget som at løfte telefonen én gang, lyder anklagen fra Joseph Kristiansen mod den lokale avis.

Må forveksle medier
På Folketidende er nyhedsredaktør David Arnholm uforstående over for anklagerne fra Joseph Kristiansen.

- Det undrer os ret meget, at de taler om, at vi her på Folketidende fører kampagne imod dem, lyder det fra nyhedsredaktøren, inden han fortsætter:

- Jeg tænker, at de må blande os sammen med andre medier. Joseph Kristiansen må da meget gerne vise mig, hvad det er for nogle artikler, han tænker på. Det kunne måske rydde en misforståelse af vejen, siger David Arnholm.

Ukendt pris
Selvom ejerne af Bandholm Hotel har ide om, hvad de vil have for hotel-herligheden, der ligger med udsigt til havet, så vil Joseph Kristiansen ikke ud med, hvad de vil have for hotellet.

- Prisen er ikke forhandlet. Vi har et bud på, hvad vi gerne vil have for det, men det er ikke noget, vi siger til Ekstra Bladet, siger Joseph Kristiansen.

Faderhuset lukkede i 2013, og indtil da havde menigheden i flere år været ejer af Bandholm Hotel. Efter frikirkens lukning solgte Faderhuset hotellet til gruppen på ti personer. Personer der alle havde en tilknytning til Faderhuset.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.