Ryanair-chef: Forældre udnytter småbørn for at undgå bagage-gebyr

Ifølge det irske lavprisflyselskab forsøger forældre bevidst at undgår betaling for indtjekning af bagage ved at lade de mindste slæbe

Foto: Finn Frandsen/Ritzau
Foto: Finn Frandsen/Ritzau

Forældre lader deres små børn slæbe store kufferter om bord på flyet for at slippe for at betale for at indtjekke bagagen.

Sådan lyder beskyldningen fra lavprisflyselskabet Ryanairs financielle direktør, Neil Sorahan, til avisen The Guardian.

- Jeg har set to-årige slæbe rullekufferter med på flyet, så de (forældrene, red.) kan udnytte systemet, siger Neil Soranhan.

Den rejsende er hos Ryanair tilladt at medbringe ét stykke håndbagage på op til 10 kilo samt en lille håndtaske. Reglen gælder for alle passagerer fra to år og op efter.

Oven i billetprisen kommer der ofte en lang række ekstraomkostninger, hvis du vil have bagage med på ferie, ønsker noget at spise om bord på flyveren eller vil reservere sæder, så du sidder sammen med din familie. Foto: AP Tips og guides Det virker så billigt: Priserne på flybilletter eksploderer

- Vi er meget generøse, når det gælder håndbagage. Der er ikke nogle problemer med de passagerer, der følger reglerne. Det er de folk, der kommer med en køkkenvask, der gør, at vi ændrer vores politik, fortæller han og forsætter:

Egen skyld
- Vi har været lidt slappe (...). Vi er ofre for vores egen venlighed, siger han.

Flyselskabet oplyser til The Guardian, at kun hver sjette passager tjekker bagage ind.

Det koster eksempelvis 149 kroner at medbringe en taske på 20 kilo til London, står der på flyselskabets hjemmeside.

Forsøger du til gengæld at snyde lidt ekstra vægt med i håndbagagen, og bliver du taget i det, medfører det en bøde på 50 pund, svarende til godt 400 danske kroner.

Ferie - 12. nov. 2016 - kl. 07:25 Familie raser: Ryanair ydmygede vores handicappede far

En af Ryanairs nærmeste konkurrenter, EasyJet, tillader kun et enkelt stykke håndbagage pr. passager, men i modsætning til Ryanair har man ikke vægtbegrænsning på håndbagagen.

Hvad synes du? Er det okay at lade sine små børn slæbe bagage i stedet for at tjekke det ind?

Det er endnu uklart, om parret reelt havde sex, men Kieran Williams så eftersigende parret tage bukserne af. Foto: SWNS Verden på vrangen - 11. jun. 2017 - kl. 20:21 Par går amok i fly: 'Er der nogen, der har noget gummi?'

229 kommentarer
Vis kommentarer