Annonce:
Annonce:

Ryanair dropper retssag om forsinket debutafgang

Ryanair har ifølge branchesite besluttet sig for ikke at forfølge sag mod aktivister i Københavns Lufthavn

Annonce:
Følg Samfund

Luftfartsselskabet Ryanair har haft svært ved at få retten på sin side i forbindelse med, at selskabet i foråret etablerede en base i København i foråret.

Irerne tabte opgøret i Arbejdsretten om, hvorvidt det var lovligt, at fagforeningen Serviceforbundet varslede konflikt mod Ryanair, fordi de ansatte i København ikke havde dansk overenskomst.

Og nu ser det ud til, at også den sidste tilbageværende tvist i forbindelse med den nu lukkede base ender med et nederlag.

I hvert fald har Ryanair ifølge branchesitet standby.dk nu opgivet søgsmålet i Arbejdsretten mod de fagforeninger, som man mener var skyld i, at debutafgangen fra København til Dublin 18. marts blev forsinket med tre timer.

Det skyldtes, at flere personer med faglig baggrund troppede op ved flyets standplads og forhindrede, at det kunne komme i luften.

Ryanair har hele tiden været af den opfattelse, at der var tale om en ulovlig blokade, og det har man forgæves forsøgt at få både Københavns Byret og Østre Landsret til at tage stilling til.

Begge instanser henviste til Arbejdsretten, men så vidt kommer det altså tilsyneladende ikke.

Formanden for 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, siger i den forbindelse til standby.dk:

- Det ville i Arbejdsretten have været vigtigt for os at understrege, at der ikke var tale om en blokade, men en happening, da de fagligt aktive i lufthavnen hele tiden fulgte anvisninger fra politiet og lufthavnens sikkerhedspersonale, siger han.

Ryanair flyver fortsat til og fra København, men har ikke længere base i lufthavnen. Dermed er selskabet ikke underlagt fagforeningernes krav om danske overenskomster.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: