Annonce:
Annonce:

Ryanair holder pressemøde: 18 nye ruter fra Danmark

Kl. 14.30 afholdt Ryanair pressemøde i København, hvor de afslørede deres planer for Danmark i 2016. SE OPSUMMERING AF PRESSEMØDET HER

Få en opsummering her (Foto: Philip Davali)
Annonce:
Følg Samfund

Det irske lavprisflyselskab Ryanair har i dag afholdt pressemøde på Hotel Royal i København. Til stede ved pressemødet er den øverste chef for selskabet Michael O'Leary.

Til pressemødet annoncerede de, at der i alt kommer 18 nye ruter fra Danmark. 15 af dem flyver fra København, hvor der vil være fire daglige flyvninger til London, fire ugentlige flyvninger til Edinburgh samt fem ugentlige flyvninger til Malaga.

Fra Billund vil der være tre ny ruter. Det er blandt andet en ny vinterrute til Budapest, som vil være der to gange om ugen mens der vil være en daglig service til London, samt to ugentlige flyvninger til Malaga.

Få en opsummering af pressemødet øverst i artiklen

Stockholm fik nye ruter
Ifølge selskabets egen Twitter lancerede Ryanair tidligere i dag nye ruter fra Stockholm til blandt andet Gdansk i Polen. Derudover vil Ryanair flyve ruterne London, Milano og København.

Annonce:

I samme åndedrag som annonceringen af de nye ruter i Sverige, lover Ryanair åbningen af 1100 jobs i henholdsvis Skavsta Lufthavn og på Vasteras Flyveplads.

Konflikter i Danmark
Overenskomster og vilkår for de ansatte hos Ryanair har før skabt stor debat i Danmark, og tidligere har selskabet været nødt til at lukke deres faste baser i både Billund og København.

Ryanair har siden lukningerne i 2015 dog stadig haft lavprisruter fra og til København, mens baserne har ligget i udlandet. 

Lukningen af baserne kom efter at Ryaniar og Flybranchens Personale Union (FPU) ikke kunne nå til enighed om ansættelsesvilkår, samt efter stærk kritik af manglende løn under sygdom, barsel eller stand-by-vagter for de mange ansatte piloter og flypersonale.

1 million passagerer
I forbindelse med pressemødet lød det:

Annonce:

- Vi har gode nyheder. Vi fortsætter med at vokse markant i København. I vinteren vil vi have 15 ruter. Vi forventer at vores trafik vil vokse fra én million passagerer i København i vores første år til to millioner her i andet år, siger Michael O'Leary på et pressemøde tirsdag.

Samtidig udvider Ryanair en smule i Billund, som selskabet ellers trak sig fra i forbindelse med en varslet strejke fra fagforeningerne.

- Vi er dedikeret til Billund, hvor vi øger kapaciteten. Forhåbentligt vil vi give 450.000 passagerer til Billund. Det er langt under de 700.000, vi havde før, men bedre end ingenting, siger Michael O'Leary.

Fremgangen til trods er Michael O'Leary fortsat ganske utilfreds med, at selskabet ikke kan have fly baseret i København på grund af problemerne med fagforeningerne.

- Hvis ikke havde haft de problemer, så havde vi ekspanderet mere i København. Men sådan ville de danske fagforeninger ikke have det, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: