Ryanair-konflikt kan starte allerede midt i ferien

Fagbevægelsen er på trapperne med konfliktvarsler mod Ryanair. Konflikt kan træde i kraft om godt to uger

Ferierejsende, der skal flyve med Ryanair fra København i sommerferien, kan godt forberede sig på, at de kan blive ramt af aflysninger og forsinkelser.

Serviceforbundet fik onsdag af Arbejdsretten har medhold i, at man må indlede konflikt mod Ryanair.

Derfor vil der allerede i dag blive indgivet hovedkonfliktvarsel mod luftfartsselskabet.

LO skriver på sin hjemmeside, at man forventer at en konflikt kan træde i kraft 18. juli.

Den kommer i første omgang kun til at omfatte Ryanair-afgange fra København, selv om Arbejdsretten har tilladt aktioner i Billund, hvor Ryanair også har en base.

Det skyldes, at der i Billund ikke er tilstrækkelig lokal opbakning blandt de lokale LO-medlemmer til en konflikt. LO forbeholder sig dog retten til at udvide konflikten til det jyske.

Serviceforbundet har ingen medlemmer blandt Ryanairs ansatte i Danmark, og derfor bliver der ikke tale om en strejke, men derimod en blokade. Det betyder, at ingen medlemmer af Serviceforbundet må arbejde for Ryanair.

Langt vigtigere er det til gengæld, at flere andre fagforeninger har tilkendegivet, at man vil indlede sympatikonflikter, og det kan drille Ryanairs flyvninger til og fra København, fordi det blandt andet vil blive svært at få tanket flyene og håndteret bagage.

En konflikt bliver først en realitet, hvis fagbevægelsen ikke lykkes med at få Ryanair i tale om en overenskomst for de ansatte på firmaets base i Danmark.

Det er dog aldrig lykkes for en fagforening at få luftfartsselskabet til at indgå overenskomst, og hidtil har irerne også blankt afvise at ville forhandle med Serviceforbundet.

39 kommentarer
Vis kommentarer