Rygeforbud ved populær badesø: Restauratør bange for naturbrande

Pandekagehuset ved Kvie Sø har indført et rygeforbud, efter de har fundet flere cigaretskodder med afbrændt græs omkring

Det er slut med smøger ved søbredden det næste stykke tid ved Kvie Sø.

Det har restauratørerne Henk og Hereen Vermeulen, der ejer Pandekagehuset ved søen, besluttet. Det drastiske tiltag kom, efter de fandt flere cigaretskodder med afsveden græs omkring, skriver Jydske Vestkysten.

De to ejere, som også er gift, er nervøse for en naturbrand, som måske kunne brænde deres levebrød ned. Parret ejer fem hektar jord ved søen, hvor rygning er gjort forbudt.

Der bliver nu sat skilte op, da det ikke er alle gæster ved søen, som også lægger vejen forbi Pandekagehuset.

- Der kommer cirka 600 til 700 gæster i restauranten om dagen i øjeblikket, siger Henk Vermeulen til Jydske Vestkysten. Han har ingen ide om, hvor mange gæster selve søen har på nuværende tidspunkt.

Røg i rygehytten
Der er ifølge ægteparret ikke de store indvendinger, når gæsterne får besked på at slukke cigaretten. Der har været en enkelt gæst, som har påpeget, at der er askebægere. Det rykkede dog ikke ved parrets beslutning.

- Vi vil ikke tage risikoen, selv om rygerne siger, at de slukker ordentligt efter sig, siger Henk Vermeulen til Jydske Vestkysten.

Der er da også fortsat en rygehytte ved Pandekagehuset, som gæsterne stadig kan benytte.

Hvis du har en gasgrill, kan du trygt tænde op i den resten af sommeren. Foto: Shotterstock Samfund Sådan griller du trods afbrændingsforbud: Giv den bare gas

Arkivfoto: Polfoto Samfund Trods regnvejr: Stadig forbudt at brænde af

43 kommentarer
Vis kommentarer