S: Banker skal straffes for at rådgive om skattely

Skat have mere mandskab, og skatteunddragelse skal straffes hårdere, mener skatteordfører Jesper Petersen (S)

Det skal være muligt at straffe banker, der rådgiver om skattely. Det mener Socialdemokraternes skatteordfører, Jesper Petersen.

Udmeldingen kommer, efter at DR og Politiken søndag skrev, at chefer i Nordeas egne russiske rækker har benyttet sig af selskaber i Panama.

- Vi mener, at der på en række punkter er behov for at skærpe den nationale lovgivning og det internationale pres på skattely samt ansvarligholdelsen af banker og rådgivere, der faciliteter den her trafik, siger han.

- Vi har foreslået at se på muligheden for strengere straffe og at gøre det strafbart alene at rådgive om muligheden for at lave skattesvindel via skattely.

- Tidligere har Skat skullet kæmpe i et år med Finansrådet for at få afklaret, om man kan få oplyst transaktioner mellem Danmark og skattely-lande. Det, mener vi, skal være en permanent mulighed for Skat, siger han videre.

Jesper Petersen vil samtidig udvide Skats muligheder for at foretage efterforskninger baseret på oplysninger, der stammer fra for eksempelvis Panama-lækagerne. Her har en række medier har fået adgang til en mængde dokumenter.

- Vi stiller konkret det forslag til regeringen, at vi sørger for, at Skat har det mandskab, der skal til for at følge op og bruge de her oplysninger, der kommer frem som følge af det internationale samarbejde på det her felt, siger han.

- Det må ikke være sådan, at fordi Skat ikke har mandskab til det, bliver sager som disse forældet, eller skatteunddragere slipper fri.

I det konkrete tilfælde fra søndag medgiver Jesper Petersen dog, at da der er tale om russiske statsborgere, vil det ingen betydning få for danske myndigheders efterforskning.

2 kommentarer
Vis kommentarer