S-borgmester: Giv flygtningene ferie

Rimeligt at de får en lille pause

Dette billede er taget ved en tidligere lejlighed. Arkivfoto: Per Rasmussen
Dette billede er taget ved en tidligere lejlighed. Arkivfoto: Per Rasmussen

Flygtninge bør have ret til ferie sammen med deres børn. Det siger borgmester Niels Borring (S) fra Favrskov Kommune til DR P4 Østjylland.

Regeringen har strammet reglerne, så flygtninge på integrationsydelse ikke må holde ferie, og det fik forleden en gruppe flygtninge i Hadsten ved Randers til at demonstrere i protest.

Niels Borring mener, det er i orden at stille krav til borgere, der får sociale ydelser, men han kan godt forstå flygtningenes protest.

Foto: Jens Dresling Samfund DF om flygtninge i protest: Gå deres sager igennem

- Det er rimeligt, at man af hensyn til deres børn også giver dem mulighed for at have to ugers ferie sammen med dem om året, siger Niels Borring.

Til Jyllands-Posten siger integrationsminister Inger Støjberg (V), at flygtningene er utaknemmelige, men det afviser Niels Borring.

- Der er jo ikke tale om, at de ikke fortsat skal gå på sprogskole, men det er et spørgsmål om at give dem et lille 'break', hvor de har mulighed for at være sammen med deres børn, siger han.

Dette billede er taget ved en tidligere lejlighed. Arkivfoto: Per Rasmussen Samfund Flygtninge protesterer: Vil have sommerferie med børnene

- Inger Støjberg mener åbenbart, at de er utaknemmelige, men personligt mener jeg, at det er rimeligt at give dem den pause, siger Niels Borring.

162 kommentarer
Vis kommentarer