S opfordrer Løkke til at kontakte sin svenske kollega

For dårligt, Løkke ikke har talt med Sveriges statsminister om flygtningesituation, mener Nicolai Wammen (S)

Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, opfordrer den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), til at tage direkte kontakt til den svenske statsminister, Stefan Löfven, om flygtningesituationen i Danmark.

Danmark og Sverige taler på embedsmandsniveau om den nuværende flygtningesituation i Danmark, men det er ifølge Socialdemokraterne ikke nok.

- Situationen er så alvorlig for både Danmark og Sverige, at det vil være helt på sin plads, at Lars Løkke Rasmussen tager den direkte kontakt til sin svenske kollega, og også at de mødes, siger Wammen til Ritzau.

- Vi ser hundredvis af mennesker, der er i Danmark, men som har tilkendegivet, at de ønsker at komme til Sverige, og så er det vigtigt at få en afklaring.

- Efter vores opfattelse er det ikke tilstrækkeligt, at embedsmænd taler med embedsmænd. Her er det på sin plads, at en statsminister taler med en statsminister, siger Wammen.

Hvad en eventuel samtale mellem de to statsministre skal munde ud i, kan Wammen ikke svare konkret på, men han siger:

- Først og fremmest handler det om, at der skal komme en afklaring af, hvorvidt Sverige ønsker nogle af de mennesker, som opholder sig i Danmark, men som har sagt, at de ønsker at komme til Sverige.

Den danske regerings forsøg på at tale sig til rette med de svenske myndigheder om modtagelse af flere hundrede asylansøgere har foreløbig ikke ført til de store resultater, lyder det fra integrationsminister Inger Støjberg (V).

Hun vil nu selv forsøge at tage kontakt til den svenske regering.

- Vi er fortsat i dialog med svenskerne, og det er klart, at det skal prøves. Men det ser vanskeligt ud, siger Inger Støjberg, efter at der nu har været kontakt på embedsmandsniveau.

- Jeg vil også forsøge at få kontakt på det politiske niveau, det har der ikke været indtil videre, siger integrationsministeren.