S savner svar fra ældreminister med stor erfaring

Ældreminister Thyra Frank var onsdag i sit første samråd alene, og der var som ventet kritik efterfølgende

Med over 30 års erfaring inden for ældreplejen bør ældreminister Thyra Frank (LA) kunne give nogle konkrete svar på, hvordan der fremover sikres en værdig ældrepleje.

Men det gør hun ikke, lyder det fra Socialdemokratiets ældreordfører, Astrid Krag, efter at Thyra Frank onsdag var i samråd om de økonomiske rammer for ældreplejen.

- Hvis jeg havde håbet på at få skabt en tryghed omkring ældreplejen og omkring økonomien bag den, og hvad der vil ske med de regelforenklinger, så står jeg skuffet tilbage, siger Astrid Krag.

Thyra Frank lover en værdig ældrepleje, og det sker ifølge ministeren blandt andet ved afbureaukratisering. Bedre ledelse og færre regler er vejen frem, og så skal kommunerne være deres ansvar bevidst.

- Det lyder jo meget fint bare at sige bedre ledelse og færre regler.

- Selvfølgelig skal vi kigge på det, men man kunne have håbet på, at ministeren havde haft nogle konkrete svar med i stedet for at henvise til en arbejdsgruppe, der skal i gang med at kigge på det i 2017, siger Krag.

Thyra Frank selv stillede ikke op til interview med pressen efter samrådet, som fandt sted i Folketingets Finansudvalg.

Inde til selve samrådet holdt Thyra Frank sig ofte til embedsværkets skriftlige notater i sine besvarelser.

Hun fik en lidt turbulent begyndelse som minister efter en kommentar om, at det er kommunerne, som har ansvaret for en god ældrepleje.

Og ministeren henviste i samrådet til, at en arbejdsgruppe i 2017 vil se på konkrete bud på, hvor i ældreplejen regelforenklinger kan finde sted.

Men det er ikke godt nok, mener Krag.

- Det kan undre, når man tænker på, hvor mange år ministeren selv har været leder på et friplejehjem, at hun så ikke har nogle konkrete idéer til regler, der kan ændres og fjernes til fordel for alle landets plejehjem.

- Det er lige flot nok at slå ud med armene og sige, at det er ikke penge, det handler om, når det sted, man selv var leder for, har haft et driftsbudget på 20 procent over de andre plejehjem i kommunen og et madbudget på 50 procent over, siger Krag.

Thyra Frank er tidligere mangeårig leder af plejehjemmet Lotte i Frederiksberg Kommune.

I regeringsgrundlaget er der lagt op til en offentlig vækst på 0,3 procent. Det vil ifølge Thyra Frank "stille krav til stram udgiftsstyring og fokus på kerneopgaven".

3 kommentarer
Vis kommentarer