Så blev det jul på Rådhuspladsen: 800 lys tændt

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og julemanden sørgede søndag eftermiddag for at tænde for hovedstadens juletræ

Julemanden har tændt træet på Rådhuspladsen. Foto: Ritzau Scanpix
Julemanden har tændt træet på Rådhuspladsen. Foto: Ritzau Scanpix

Der er snart ikke den by i provinsen, som ikke har sit eget juletræ, der lyser op i løbet af december, og søndag fik hovedstaden også sit.

Nu hjælper 800 LED-pærer og 100 julehjerter med til, at julestemningen kastes ud over Rådhuspladsen i løbet af julemåneden.

Søndag klokken 16 tændte Københavns overborgmester Frank Jensen (S) sammen med julemanden for lyset i træet, der i forhold til de sidste par år nu er meget mere synligt, fordi de flere meter høje afskærmningsmure omkring metrobyggeriet nu er fjernet.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Arrangementet på Rådhuspladsen begyndte imidlertid et helt andet sted med et optog fra Nyhavn, hvor julemand, nissemor og nissebørn samt forskellige brandkøretøjer fra Hovedstadens Beredskab og fra Brandmuseet afgik.

Forrest i optoget gik Greve Pigegarde.

Optoget gik via Kongens Nytorv til Rådhuspladsen, hvor det sluttede sig til Tivoligardens Musikkorps, som havde sendt 50 musikanter med lys i bjørneskinshuerne af sted fra Tivolislottet.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Siden blev julemanden sendt til tops i træet i en stige, og her lod det til, at der var sammenhæng mellem den spruttende fyrværkeri-fontæne, som han sendte i retning af træets stjerne og så den kendsgerning, at de 800 LED-pærer på træet tændtes kort efter.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Frank Jensen holdt en kort tale på stedet, og musikkoprsene spillede siden en række julemelodier til stor fornøjelse for især de mange børn, som sammen med deres familier var ankommet for at overvære arrangementet.

Det er fast tradition i København, at juletræet tpændes den første søndag i advent. Årets juletræ kommer fra Gribskov og er 20 meter højt. Det vejer 4 ton.

17 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere