Så dårligt bliver vejret i den kommende uge

Det kolde, våde vejr er desværre ikke forbi endnu. Den kommende uge bliver, ifølge DMI, ustadig med masser af nedbør

Weekendens vejr var der heller ikke meget forår over. Videoen her viser lørdagens snevejr, der dalede ned i en baggård i København

Hvis du troede, at en ny uge er lig med et farvel til regn og slud, så kan du godt tro om igen. Den kommende uge ligner nemlig meget den forgangne med ustadigt vejr og lave temperaturer. Men DMI bevarer optimismen:

- Når vi får overstået den her uge, så tror jeg, at vejret bliver bedre igen, siger Trine Pedersen, der er vagthavende ved DMI.

Hvid start på ugen
Ugen starter ud med nogle kølige temperaturer, og det kommer også til at afspejle formen på mandagens nedbør. Her kan det i morgentimerne nemlig starte ud som slud eller tøsne, hvorefter det vil gå over i regn i løbet af dagen, når temperaturerne begynder at stige.

Det flotte solskinsvejr vi så i begyndelsen af ugen er dermed imidlertid sat på hold, og havearbejdet og de udendørs caféture må vente.

Ifølge DMI vil nedbøren i starten af ugen falde mere eller mindre hele tiden i form af byger over hele landet. De fleste steder vil nedbøren komme til at falde i form af regn eller hagl i dagtimerne. 

- Temperaturerne vil i den første del af ugen ikke komme til at overstige de 10 grader, siger Trine Pedersen til Ekstra Bladet.

Lunere weekend
Ifølge DMI's prognoser vil der ske et lille skift i vejret på torsdag. Her vil formiddagen starte bedre end de forgangne dage, men i løbet af dagen vil der blive bygget byger op, og vi vil igen få nedbøren at se. Torsdag kan vi altså heller ikke regne med det gode vejr.

Fredag ser til gengæld umiddelbart ud til at være tør, men vagthavende ved DMI mener ikke, at vi af den grund skal regne med fredagen.

- Om fredagen ligger der nedbør lige op ad Danmark, så der skal ikke meget til, før tørvejret ikke længere holder, siger Trine Pedersen til Ekstra Bladet.

Temperaturerne vil dog stige op til weekenden, hvor de vil ligge på omkring de 10-13 grader, og i weekenden begynder det at gå den rigtige vej igen. Her kan temperaturerne ifølge DMI komme helt op på 15 grader nogle steder.

Ingen steder undslipper
Selvom nedbøren vil regne ned over Danmark i løbet af den kommende uge, vil der være plads til en smule sol. Ind imellem bygerne kan man være heldig at fange lidt solskin, men man skal ikke regne med at få særlig meget kulør før torsdag. Og selv her er der ikke meget forår at hente.

- Vi skal ikke regne med at få foråret at se de næste 10 dage, siger Trine Pedersen, der netop sidder med vejrprognosen for de kommende 10 dage.

Bygerne vil i løbet af ugen være jævnt fordelt ud over hele landet, så der er ingen steder, der ser ud til at undslippe det ustadige april-vejr.

12 kommentarer
Vis kommentarer