Så du Henrik på tv: Sådan lever han i dag med sin hjernetumor

Så du Ro I Sjælen på DR1: Svulsten er Henriks følgesvend

- Jeg har stor respekt for den måde, min arbejdsgiver har tacklet tingene på - for at hjælpe mig og familien, siger Henrik Nielsen. (Foto: Claus Bonnerup)
- Jeg har stor respekt for den måde, min arbejdsgiver har tacklet tingene på - for at hjælpe mig og familien, siger Henrik Nielsen. (Foto: Claus Bonnerup)

Et halvt år efter tv-optagelserne til DR-programmet Ro I Sjælen har 47-årige Henrik Nielsen erkendt, at den lille rest tumorvæv i hans hjerne er blevet hans livs følgesvend - på godt og ondt.

- Jeg kan jo ikke så godt lave om på det, siger Henrik til Ekstra Bladet.

Han og familien så i aften sammen det andet afsnit af Ro I Sjælen på DR1. For et halvt år siden var en videofotograf fast inventar i hjemmet fra morgen til aften.

- Fotografen var også med os på ferie i Egypten. Til sidst lagde vi slet mærke til ham, fortæller Henrik.

Forud for det 2. afsnit af Ro I Sjælen mødte Ekstra Bladet ham til en snak i familiens hjem i Frederiks i Midtjylland. Samtalen suppleres med hyppige bjæf fra gravhunden Messi, som familien i foråret anskaffede til Henrik som hyggespreder og gå-makker.

Se også: Kræftramte Henrik: - Selvfølgelig er jeg bange

Med sin særlige accent fra fødeøen Falster fortæller Henrik kort og præcist om sin sygdom og dens mange følgevirkninger:

- Tumoren udviklede sig ret hurtigt i sensommeren og efteråret 2013, og den kom til at sætte dagsordenen for mit liv.

- I begyndelsen var jeg meget træt og fik hovedpine i ny og næ. Efter operationen har jeg især været plaget af træthed. Og så er min hukommelse mildt sagt ikke, hvad den har været - desværre.

30 strålebehandlinger
Efter operationen på den neurokirurgiske afdeling på Aarhus Universitetshospital fik Henrik 30 strålebehandlinger på den lille del af tumoren, som ikke kunne fjernes kirurgisk. Og siden fik han kemoterapi i seks måneder.

- Desværre har tumoren også sat sig spor i min adfærd. Jeg har vanskeligt ved at styre mit temperament. Det, synes jeg, er synd for mine omgivelser, fortæller Henrik.

En anden mand på Henriks plads
I programmet kredser hans tanker flere gange om familiens skæbne, såfremt han falder bort. Tanken om, at en anden mand på et tidspunkt måske skal udfylde hans plads hos den 15 år yngre hustru Ann Dora og de tre  mindreårige sønner, piner den 47-årige familiefar.

- Selv om jeg jo godt ved, at det ikke kan være anderledes, så gør det ondt at tænke på, kommer det beklemt fra Henrik på et tidspunkt, hvor han under filmoptagelsen er i enrum med fotografen.

- Hvordan lever du med sygdommen?

- Jeg tager dagene, som de kommer. Til hverdag passer jeg mit job i Aalborg et par dage om ugen - og har fået lov at arbejde hjemme efter behov.

Forstående arbejdsgiver
- Firmaet har udvist meget stor forståelse for min situation. Min arbejdsgiver har givet mig en stilling i den afdeling, jeg førhen var chef for. Det er jeg utroligt glad for.

- Det er selvfølgelig en helt anden arbejdssituation at sidde midt i gruppen af folk, man ellers har været leder for. Men det handler jo om at blive på arbejdsmarkedet fremfor at gå rundt derhjemme.

- Jeg har stor respekt for den måde, min arbejdsgiver har tacklet tingene på.

Henrik går fortsat til faste MR-scanninger hver tredje måned, så lægerne kan følge med i, om der skulle være tegn på, at rest-svulsten udvikler sig.

Senest var han af sted i mandags, og nu skal han så vente til 28. august med at få at vide, om han de næste par måneder kan trække vejret roligt.

- Som sagt: Ventetiden er forfærdelig. Den vænner jeg mig aldrig til. Så hellere en snak over telefonen, siger Henrik.

1 af 2 Henrik blev senest hjernescannet i mandags. Først den 28. august får han at vide, om han de kommende måneder kan trække vejret roligt. (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 2 - Jeg har stor respekt for den måde, min arbejdsgiver har tacklet tingene på - for at hjælpe mig og familien, siger Henrik Nielsen. (Foto: Claus Bonnerup)
2 kommentarer
Vis kommentarer